Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шок! Триметрови змии – чудовища в езерото край Бургас

zmiqЗмии – мутанти завладяха бургаското езеро Мандра. Влечугите достигат до невероятните 3 метра, размер, който озадачава дори биолозите. Заради замърсяването на водата от близките предприятия водните змии са мутирали и са се превърнали в същински чудовища, коментират естествоизпитателите.

Сигнал за напастта подават местни рибари, които редовно хвърлят въдицата в езерото. В рамките на две седмици няколко души са закачили странните влечуги. Нетипично големият им размер изумил рибарите. „Помислих, че е мурена, въпреки че този вид вирее в тропическия пояс”, разказва един от тях.

Рибарите на езеро Мандра изумени от странния улов

Рибарите на езеро Мандра изумени от странния улов

 

„Случва се да хванеш водна змия, но те достигат най- много до метър. Такова чудо обаче за пръв път виждаме”, споделя рибар, който от 20 години хвърля въдицата в езеро Мандра. Иначе на вкус, месото не е лошо – прилича на пилешкото, твърди единственият човек, който решил да опита водното чудовище.

Тепърва биолозите ще изясняват произхода на непознатия вид змиорка. Засега има няколко хипотези за появата им в езерото. Възможно е студенокръвните да са мутирали заради замърсяването на водата от близките предприятия. Непосредствено до езерото се намира металургичния комбинат „Промет”. В него се вливат и води от друг водоем, в който се излива боклуци от Нефтохима. Подобен вид мутации на обитатели на замърсени водоеми вече не са изненада за науката, въпреки че у нас това е новост, твърдят биолози. Другата хипотеза, по която ще се работи е, че влечугите са били пуснати в езерото от рибари, които са ги донесли от някоя екзотична страна.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Шок! Триметрови змии – чудовища в езерото край Бургас

  1. Аз Отговор

    24.09.2011 в 15:48

    Вие от този сайт наистина сте мутирали, мутирали са ви мозъците.

  2. Аз Отговор

    24.09.2011 в 15:51

    И се изяснете за какво става дума – змийорка или змия, това са две много различни неща в токсономията. А ако се окаже змийорка направо незнам – това ще е голямо събиетие в средите на зоолозите. Уникални сте просто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *