Шок! Тийнейджър свали 320 килограма!

0

debel-sauritecСаудитец на 17 години, който  бе носител на рекорда – най-тежкият тийнейджър в света,  вече е отслабнал с цели 320 килограма само за 4 месеца. По този начин той е  поставил цяла серия рекорди, като един от тях е за най-бързо отслабване.

Халид Мохсен ал Шаери тежал точно  610 килограма през лятото на миналата година. Той страдал от тежка депресия заради състоянието си и не искал да говори с никого. Не можел да става от леглото, впрочем от леглата, защото не се побирал на едно, а спял на цели три..

През август изуменият крал Абдула лично наредил момчето да бъде настанено и лекувано в болницата „Крал Фахд“ в Рияд. Кралят бил огорчен, че рекордът за най-дебело момче е от неговата страна, освен това съжалил младежа, който явно нямал воля да спре да яде и се примирил, че ще си остане буца тлъстини за цял живот.

Лекарите буквално постигнали чудеса. Само за 4 месеца с тяхна помощ Халид свалил над половината от рекордните  си килограми. През първите 3 месеца той успял да отслабне с цели 150 кг. След след това му била направена операция за отстравяване на тлъстините на корема и други части на тялото, с която били махнати  още 170 килограма, разказват от болницата.  Лечението на младежа продължава, но състоянието му вече е далеч по-добро.

Сърцето и белите дробове на Халид  работят нормално, лекарите са отчели  повишаване на мускулната сила, а  пациентът вече можел да си движи краката. Сега със специална гимнастика и още отслабване ще се опитат да го учат да стои прав, а после да ходи.

Преди да влезе в болницата Халид спял на цели три легла, а вече се побира в едно голямо. Настроението му също се подобрило и той излязъл от дълбоката си депресия.  Направена му е и специална инвалидна количка, с която да го разхождат и която е най-голямата в света. За Халид  се грижат 21 консултанти и цели 15 медицински сестри.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/qjR-l3PgwG8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *