Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шок! Слагат и данък „цигара“!

Данък цигара предложи Димитър Лефтеров

Шефът на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Димитър Лефтеров излезе с ново доста провокативно и спорно предложение, а именно да се въведе и данък цигара върху сметките на пушачите.

Всеки който пуши да си плаща за удоволствието…

Идеята е да се налага различен данък на заведения за пушачи и непушачи, като по този начин собствениците на  баровете, кафетата и пр. да имат правото сами да изберат дали в тяхното заведение да се пуши, или не. Всъщност чрез новия данък ще се отвори вратичка в някои заведения да може да се пуши след 22 часа. Димитър Лефтеров отчита, че ако идеята му бъде приета хем ще влизат повече пари в държавната хазна, хем хората ще могат да пушат цигари и в заведенията, които са избрали да посетят.

Председателят на Варненската асоциация е на мнение, че данъкът цигара е буквално наложителен, тъй като ако времето досега е позволявало на хората от бранша да оцеляват, тъй като  до момента клиентите им които пушат избират или да седнат навън, или не им е проблем да изпушат своята цигара на въздух, то в наближаващата зима тази практика е невъзможна.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *