ШОК! Прокуратурата отказва да разследва измама за 2. 1 милиона евро!

0
Прокуратурата отказва да разследва строители – измамници

Прокуратурата в София шокиращо отказа да води разследване срещу строителни предприемачи – измамници, които на практика оставили без дом тридесет семейства в столицата, след като гушнали 2. 1 милиона евро от тях и от банков заем. Други 45 семейства пък сами довършват жилищата, за които вече са заплатили на свързаните „Крами КМ” ООД и „Ю ЕМ Би Груп” АД.

За първи път, четиридесет от измамените семейства, се оплакаха преди около тринадесет месеца. В жалбата си хората обясняват, че строителите са събрали между седемдесет и сто процента от стойностите на жилищата. После обаче ипотекирали недостроените сгради без знанието на съкооператорите, прекратили всякаква дейност и на практика зарязали всичко.

Част от измамените граждани

Особено учудващо е действието на прокурор Клаудия Митова, която отказва да заведе дело за измамата. Според нейното вещо мнение, ставало дума за граждански спор и не е необходима намеса на държавните структури.

Хората са потресени от бездействието на властите по отношение на техния случай. Те са категорични, че само със собствените си усилия няма да се справят с проблема, тъй като са затворили достатъчно много пари в провалените сделки. За квадратен метър са плащали по около 500 евро.

„Попаднахме във водовъртеж от безмилостни предприемачи, лоши закони и безхаберни институции. Това може да разбие животът ни” – споделят засегнатите.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=5UkBrQCrKcw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *