Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шок! Прахчетата срещу грип водят до мъчителна смърт

Прахчетата срещу грип можели да ни убият

Прахчетата срещу грип, които купуваме без рецепта от аптеките, могат да се окажат гибелни при определени обстоятелства и да предизвикат мъчителна смърт. За това алармираха родни медици, следвайки примера на свои западноевропейски колеги, които скочиха срещу свободната продажба на лекарствени средства от подобен тип преди дни.

Български лекари изказаха категорично мнение, че тези лекарствени продукти не са безобидни и неконтролираният им прием може да усложни фатално състоянието на болния. Прахчетата трябвало да бъдат предлагани само срещу рецепта и незабавно да се сложи край на хаотичната им продажба по аптеки и хранителни магазини.

По мнението на специалисти, прахчетата реално не помагат срещу грипа, а единствено облекчават болката и понижават високата телесна температура. Сами по себе си те са комбинирани продукти, които обикновено съдържат парацетамол, витамини и елементи за сваляне на температурата. Въпреки безспорните положителни ефекти от приема им, съществувала голяма опасност от предозиране и сериозно увреждане на черния дроб, което можело да доведе до фатален край.

Причина за това е високата концентрация на парацетамол, който е изключително смъртоносен при превишаване на допустимата доза. Според компетентни, ако човек приеме повече от 4 грама за един ден, съществува реална опасност черният дроб да светне в червено, а при поглъщане на 8 грама от веществото да се предизвика чернодробна недостатъчност. Изключително рисково е да се приемат такива лекарствени средства, ако болният е заразен с хепатит, или в комбинация с други медикаменти, като например такива против епилепсия и др.

В зключение можем да кажем, че грипът не е обикновена настинка, която минава лесно след едно влизане в сауната и изпиването на 200 грама твърд алкохол. Той е коварна болест, която протича със силни болки в мускулите и висока температура. Ако усетим рязко влошаване на здравето си, трябва незабавно да потърсим съдействие от медицинско лице, което ще назначи правилното лечение.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *