Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шок! Нощните смени докарват рак на гърдата!

Рака на гърдата – бича на 21 век

Жените, които работят нощна смяна имат по-голям риск от рак на гърдата , предупреждават учени. Техните резултати предполагат, че работата през нощта увеличава възможността да се заболее с 40 %. Жените, които работят повече от две нощни смени на седмица имат двойно по-голям риск, от работещите през деня. 

Експертите смятат, че хормон в тялото, който потенциално потиска туморите може да се разруши при постоянно излагане на светлина през нощните смени. Най-новото изследване, преведено в Дания включва 18 500 жени, работили за армията от 1964 до 1999. Учените са влезли в контакт с 210 от 218 жени с рак на гърдата през 1990/ 2003, които са били все още живи през 2005/06.  Тези жени са били са били противопоставени с 899 жени , които също са работили за армията, но не са развили рак на гърдата. Жените за попълните въпросник, от който става ясно, че тези работили на нощни смени са имали 40% по-висок риск за рак на гърдата от останалите.

Но жените, които са работили нощни смени 3 пъти на седмица за поне 6 години са били двойно по застрашени от болестта.  Според

85% от жените, забо­лели от рак на гърдата, са над 40 години!

учените резултатите предполагат, че работата две нощи на седмица не е достатъчни да разстрои биологичния часовник. Но честите нощни смени за няколко години могат да го разстроят и да доведат до нарушения в съня.  Излагането на светлина през нощта инхибира продукцията на мелатонин, който се произвежда в мозъка от 9 вечерта до 8 сутринта. Той е хормон, който управлява естествените цикли, които определят съня и помага за потискането на туморите. Изследването предполага, че много ниските нива на мелатонин, наблюдавани при хора , излагани на светлина през нощта могат да предизвикат растеж на тумора. Според д-р Рейчъл Крейг, може би не самите нощни смени са виновни, а други фактори, като например липсата на физическа активност. „ Всички жени трябва да ограничат алкохола, да имат редовна физическа активност и здравословно хранене , за да намалят риска от рак на гърдата”, заключава тя.

Всяка девета жена е засегната от рак на гърдата. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Шок! Нощните смени докарват рак на гърдата!

  1. stenli Отговор

    29.09.2013 в 16:42

    След аборти или след раждане,мените трябва обезателто да истискват млякото или коластрата от гардите си,и то постояно че да не се задъжа млекото във гардите на жената.Ако не се исцежда постояно,то са обръща във мастит във вид на бучки.Тези бучки чрез масажие се стопяват,а във краен случеи със операция се махат.Ето едно заболяване на женските гарди,и има вероятнос и във Рак да се обърне,доброкачествен,или злокачествен.За това жените трябва винаги да си тискват гардите,докато спре коластрата или млякото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *