Шок! Народът спря да си купува дрехи и обувки, магазини фалират

2

Силен ръст в търгуването на дребно по интернет и поръчки по каталог, отчете НСИ. Процентът на увеличението е с 11,4 на сто. За сметка на това има рязък спад на вътрешния пазар в повечето основни сектори.

Най-много при дрехите и обувките. Оборотът в почти всички търговски дейности върви силно надолу, особено продажбата на жилища и нови автомобили. Почти никой в момента не купува и бяла техника. Всеки ползва старата и я ремонтира, а покупки се правят само в краен случай, отчитат още от НСИ. В най-черната графа са мебелите. Нови хотели вече не се строят, за да има поръчки на едро, а дори новодомци търсят нещо втора ръка, за да им излезе по-евтино. Все още не е спаднала продажбата на компютри, но за сметка на това хората са ограничили потреблението на хранителни стоки.

Силният ръст на търговията по интернет не означава, че клиентелата се е преместила там, а просто защото този начин на пазаруване досега не беше особено популярен в България и всеки нов клиент, дръзнал да го пробва, увеличава процента. Данните на Националния статистически институт, преведени на по-прост език показват, че българинът е стигнал дъното. Той е намалил дори парите за храна и ограничава семейството си даже на масата. Масово хората извън елита си носят тази година старите дрехи и си кърпят старите сандали, стига се дотам, че майки разменят обувките на децата си, като пораснат, за да пестят пари. Новите дрешки дори на децата са от магазини втора употреба и интернет-магазини втора употреба.

Свитото потребление води до фалит на малките магазинчета и те затварят врати, като по този начин безработицата се увеличава още повече. Тези данни са направени преди поредното увеличение на цената на тока и горивата. Социолози предричат, че тази зима много хора ще останат и на студено, загърнати в старите си дрехи и обути в кърпените ботуши. Иначе правителството демонстрира оптимизъм в Брюксел, че България е една от отличничките в ЕС. Само забравя да отбележи, че от беднотия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/wNXJKltCNK0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Това се очакваше в онлайн сектора за дрехи като цяло. Просто има твъре много боклуци и народа се наплаши.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *