Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шок! Директорка на дом връзва болногледачки и ги кара да ядат без ръце

доктор МитоваЛют скандал избухна в хосписа в Бобов дол. Болногледачки, които били наети по програма за временна заетост, се оплакали, че били връзвани за столове в една от кухните.

Четири от тях били вързани, а другите четири трябвало да ги хранят, а после разменяли местата си. Злодейството било извършено от управителката д-р Екатерина Митова и то силно накърнило честта и достойнството на работничките. В дома живеят млади хора със сериозни умствени проблеми, които са безпомощни като деца.

На оплакването на работничките лекарката отвърна следното. Те дойдоха без никаква подготовка. Не знаят как да облекат пациентите не знаят и как да ги нахранят. Пъхат лъжиците чак до гърлото им и те повръщат.луди Правех какви ли не опити да ги науча, но просто не схващаха. Накрая ги помолих да се учат, като се хранят една друга. Нито съм ги вързвала, нито съм ги тормозила. Просто трябваше да ги науча как се храни друг човек. Може да съм ги обидила, може да съм била малко рязка, но това беше единственият начин. Аз не искам някой от поверените ми болни да умре от задавяне или да се отнасят с него като като с куче. А новоназначените правеха точно това. Пъхаха храната в гърлата на болните, виждаха ги, че се давят, но продължаваха. После не можеха да ги преоблекат, оставяха ги така – целите в храна и повръщано. Затова ги накарах и да се учат да се обличат една друга.

Управителката пък се оплака, че три от работничките пристигат на работа целите ухаещи на алкохол, неадекватни са на моменти и нямат никакъв опит в гледането на болни. Ако ще назначават когото и да е, само да му намерят временно работа, аз не съм съгласна. При нас пациентите са специални и се нуждаят от специални грижи. Което означава обучени хора, а не всеки хванат от улицата. Гледачките обаче се заканили да съдят управителката, защото ги тормозела.

Какво се случва в социалните домове у нас. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Шок! Директорка на дом връзва болногледачки и ги кара да ядат без ръце

  1. Дани Отговор

    09.08.2013 в 13:54

    Правилно е постъпила директорката. Нека се научат как да се грижат за живи хора. Те не са виновни, че са болни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *