Шок! България сред петте най- дебели нации

0

Човечеството затлъстява с все по- големи темпове. Тревожната новина бе съобщена от ООН.

Според световната организация, проблемът с наднорменото тегло става все по-  сериозен. Данните за затлъстяването на граждани от всички краища на земята растат с всеки изминал ден. Причината е, че водим все по-  нездравословен начин на живот. Храната става все по- вредна, все по- малко спортуваме и живеем в огромен стрес.

На първо място по затлъстяване отново са американците. Там живеят цели 6% от хората с излишни килограми като процентът непрекъснато расте. „Ако хората престанат да ядат толкова много пържени храни и намалят месото поне малко, проблемът ще бъде в много по- малки граници“- даде съвет британски лекар.

От ООН изчислиха, че земляните тежат с 15 милиона тона повече от нормалното. Това е общото наднормено тегло на всичките 7 милиарда жители на планетата. Тревожен факт е, че българите попадат в топ 5 на най- затлъстелите. Всяко 3-те дете у нас в ранните години страда от наличието на повече мазнини, а инфарктите са се увеличили с 20% вследствие на това.

Рекарите дават ясни и категорични наблюдения, че няма никакъв шанс тези цифри да се променят, но поне може да си дадем сметка и да не тровим нашите деца с вредни храни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *