Шок! Българи зарязват колите си на унгарската граница и си тръгват насам пеша!

2
Българи си зарязват колите на Унгарската граница

Повече от четиридесет български търговци на автомобили втора ръка от Германия изпаднаха в шокова ситуация и зарязаха закупени на старо коли на границата между Унгария и Румъния. Там настана истински хаос, след като Унгарските власти издадоха официална забрана, през страната да преминават транзитно автомобили с жълти номера.

Решението определено предизвика огромно недоволство сред много нашенци, защото в България няколко хиляди души изкарват поминъка си внасяйки старите коли на немците. Специалисти обясняват, че родните „автоджамбази” предпочитат да изкарват коли от Германия с жълти транзитни номера, по простата причина, че са по – евтини.

Граница

В настоящия момент, малко повече от четиридесет нашенци са блокирани на границата с Унгария и се чудят и маят какво да сторят. На практика са принудени да изоставят автомобилите си на произвола на съдбата, поне докато изнамерят начин да ги дотикат до България. Унгарските митничари са обяснили на нашенците, че колите могат да пресекат границата само и единствено на автовоз, което обаче струва по петстотин евро на кола.

Решението на Унгария било взето след изрично искане на Германия. Ужилени от нововъведенията нашенци обмислят да пускат жалби, но за съжаление не знаят до кого. Според тях Министерство на външните работи въобще няма да вземе под внимание молбите им за съдействие, а оттам са отказали коментар на журналисти. От МВР също не коментираха, но поне съобщиха, че в момента се подготвя официално запитване до Унгария.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=j3BD0cvmKSQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *