Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шок! Африкански учени предупреждават за нов вид ХИВ вирус!

80% от месото в Камерун се получава при улов на диви животни- горили, шимпанзета и други маймуни

Учени в Камерун предупреждават, че хапването на маймуни може да доведе до следващия ХИВ. Те са по следите на вирус, подобен на ХИВ, наречен със странното име „ маймунски пенест вирус” и се притесняват, че много вируси могат да се разпространят и да доведат до световна криза за здравето на хората. 

  80% от месото в Камерун се получава при улов на диви животни- горили, шимпанзета и други маймуни. Според данни, повече от 3000 горили се избиват всяка година в Камерун. Според други данни от Вашингтон, над 5 милиона тона диви животни се избиват в Басейна на Конго всяка година, което е еквивалентно на 10 милиона говеда.

Проучване, проведено по-рано тази година от щатските центрове за контрол и превенция на заболяванията, идентифицира вируси, в т.ч. и „ маймунския пенест вирус” в нелегално внесени дивечови продукти, конфискувани на летищата. Бабила Тафон, главен ветеринарен лекар в резерват за примати в Мефоу, близо до столицата на камерун, Яунде е забелязал вируса. В резервата се полагат грижи за 22 горили и повече от 100 шимпанзета-сираци.  Д-р Тафон изследва кръвта на всички маймуни, пристигащи в резервата. Той казва, че наскоро е открил „ маймунски пенест вирус” при маймуните, който е много близък до ХИВ. „ Скорошно изследване потвърди, че този вирус вече е и в хората, най-вече при тези, които са ловили маймуни, в югоизточната част на страната”,  казва той.  Той вярва също, че еболата съществува все още и е причинила масова смърт в съседно село.  „ В село Бакаклион, нашите братя намериха мъртва горила“, казва Феликс Бианго. „ Те я донесоха в селото и ядоха месото. Почти веднага всички измряха – 25 мъже, жени и деца, Единствено една жена, която не яде от месото оцеля”.

Проф. Доминик Бодон, директор на центъра Пастьор в Яунде се опасява, че вирусите се разпространяват бързо. Той казва, че колкото

Учени в Камерун предупреждават, че хапването на маймунско може да доведе до следващия ХИВ.

по-навътре в гората навлизат ловците и колкото повече месо от примати се консумира, толкова повече хората са изложени на нови непознати вируси, и толкова по-голяма е вероятността за вирусите да мутират в потенциално агресивни форми. Учените признават, че не знаят какви са дългосрочните ефекти на „ маймунския пенест вирус” върху хората, а Канадското правителство наскоро каза, че не е сигурно как се разпространява. „ Точният начин на разпространение не е потвърден, но има индикации, че вирусът може да се разпространи чрез кръв, слюнка и телесни течности от инфектираните животни.”, казват от там.

Откривателят на СПИН- а получи Нобелова награда. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *