Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шофьори на таксита сами поправят адресите в градовете

Ще надпишем всички входове в бургаските комплекси, за да знаем къде отиваме, споделиха шофьори на бургаски таксита. Сега обикаляме от единия край на блока до другия, докато си намерим клиента, а понякога докато го търсим, той се качва на друга кола, обясниха те.

Идеята хрумнала на работещите в “Стил такси”, които имат средно по над 100 повиквания на адреси на ден. Според работещ в “Стил” входовете на блоковете са загадка и за най-изпечените шофьори. Почти в нито един блок те не са номерирани. Има парадокси колкото си искаш, сподели 28. В един и същ комплекс при два еднотипни блока с поредни номера в единия броенето на входовете започва отляво, а в другия отдясно. Същото било и с пристроените крила. На места те били вход “А” и “Б”, а на други “И” и “К”. Разярени клиенти обсипвали фирмите с оплаквания без да си дават сметка, че живеят на анонимни адреси, оплакаха се от таксиметровите компании.

От общината обясниха, че номерацията на входовете е била направена по реда на построяването на блоковете. Зависело дали първо е построено крилото, или основната сграда. Имало и грешки на чиновници в забързаното соцстроителство. Оттам обаче бяха категорични, че общинските служби в момента не отговарят за подновяването на номерацията на входовете и това е работа на самите живеещи в тях.

В момента таксиметровите шофьори умуват с какви средства ще купят боята. Дали да звънят на всеки етаж и да искат по 20 стотинки или да помолят постоянните си клиенти за съдействие.

С един спрей входовете на един блок могат да се обозначат за не повече от десет минути. Ако се разделим на групи за един ден ще номерираме целия град, обясни шофьорът от “Стил такси”, който търси съмишленици от всички фирми, за да сложи малко ред в града.

Шофьори на таксита плащат рекет за стоянки. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *