Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шкумбата гушна златен имот за жълти стотинки

Димитър Туджаров излъгал, че е правил ремонти

Димитър Туджаров излъгал, че е правил ремонти

Комикът, осмял порядките на соца – Шкумбата, се оказа фен на шуробаджанащината, която се ширеше по Татово време. От месец насам Димитър Туджаров е горд собственик на супер як апартамент в столичния квартал „Редута“ срещу жълти стотинки, подразбрахме от свои хора.

Димитър Туджаров - ШкумбатаИмотният подарък е станал малко преди Нова година благодарение пя врътка на отстранената на 13 декември от поста районен кмет Антоанета Апостолова. Ателието от 67 квадрата се намира на ул. „Кочани“ 17 и е закупено от община „Слатина“ на цена в пъти под реалната – едва 30 000 лева. А новината стигна до журналисти благодарение на изцепка, при която и.д. главен счетоводител на района Галинка Ангелова подшушнала сред служителите, че е помогнала да се свали цената на апартамента на дипломирания магистър по автоматика от ВМИ.

Врътката е станала по отработена от години схема – съвестен наемател, който ползва поне 10 години общинско жилище, което в крайна сметка закупува с решение на Столичния общински съвет. Чудото се случва при определяне на цената. Според разпоредбите сумата зависи от района, в който се намира апартаментът, както и от това дали кандидат-купувачът е правил подобрения в общинския имот със собствени средства.

Именно тук е заровено кучето апартаментите в строената преди 12 години сграда притежават ПВЦ дограма и теракота, добра канализация и ред достояния на съвременната архитектура.

Бившата кметица Антоанета Апостолова е щедра към хора от ГЕРБ

Бившата кметица Антоанета Апостолова е щедра към хора от ГЕРБ

Т.е., няма място за кой знае какви ремонти и подобрения. Въпреки това обаче като повод за придобиване срещу жълти стотинки на ателието е записано, че Шкумбата е правил чутовни ремонти и капиталовложения, които е редно да бъдат отчетени при сформиране накрайната цена. Така покрай Нова година сделката е сключена и магистърът по автоматика вече си има апартамент.

Журналистическа проверкапоказа още, че комикът е влязъл в жилището като наемател още при кмета Стефан Софиянски и до момента си е плащал основната наемна цена от 60 стотинки за 1 кв. м полезна площ. Така се стига до крайната цел – подал е молба, чо иска да придобие право ма собственост, която в крайна сметка е удовлетворена. В Наредбата за условията и реда за установяване жилищните нужди на гражданите на Столична община пише, че кметовете на райони извършват продажби на жилища на техните наематели след решение на СОС. Така се оказва, че за да си купиш общинско жилище, трябва да си близък до кмета, в случая герберката Антоанета Апостолова.

Новината се връзва идеално с публичното амплоа на Шкумбата, който от години гравитира около Бойко Борисов и ГЕРБ. Последно Туджаров влезе под медийните прожектори не с някой авторски спектакъл, бичуващ „недъзите на обществото“, а на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, които се превърнаха в спасителен пояс за бившите управляващи.

Комикът дори благородно сподели няколко лични мъдрости с недоволните от властта – че те давали урок по демокрация. Мисъл, чието авторство може да оспорят стотина улични философи. Но пък жестът му с подкрепата за ГЕРБ издава известна лоялност у комика – не може да си против онези, които раздават апартаменти в топ район на цената на ново рено, нали?!

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *