Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шефове на ДАНС си купуват земи на безценица

Иван Драшков

Иван Драшков

Двама видни разузнавачи и близки дружки Иван Драшков и  Веселин Марков си напазарили тънкажни парцели в село Заселе край Своге. Селото е само на около 50 км от столицата. Заселе е любимо място и на бившия кмет на Своге,   и  софийски областен управител Емил Иванов. Наскоро стана ясно, че последният се ползва с опеката на кандидата за вице на ГЕРБ Маргарита Попова, която по някаква случайност започва кариерата си, именно от град Своге, където е била прокурор. Любопитното тук е, че Веселин Марков и съпругата му могат да се похвалят с покупката на 600 кв. м. в село Заселе само за 1300 лв.  Зам. шефът на ДАНС Иван Драшков пък си закупил парцел в размер на 540 кв. м.   в същото село само за 1088лв. Двамата управници на ДАНС не спират дотук с изгодния бизнес,  те се сдобиват с ред ливади и ниви,  и в близкото село Искрец, за което се твърди, че  именно там е заровено имането на Вълчан Войвода.

Емил Иванов по време на неговата управа на софийска област шефовете на ДАНС се сдобиват със земи на безценица

Емил Иванов по време на неговата управа на софийска област шефовете на ДАНС се сдобиват със земи на безценица

През 2008 г  във въпросното село Марков се сдобива с 5 декара земя, а Драшков с 2, 5 декара. Първият брои 1500 лв, а вторият 891 лв.  Най – интересното в тънкажните покупки на шефовете на ДАНС е, че те са извършени  все по времето,  когато настоящия депутат на ДПС Емил Иванов бе управител на Софийска област. Любопитно е, че двете именити семейства през 2010 г.  решават да раздвижат собствеността си. Драшкови и Маркови продават  взаимно половин декар земя в село Искрец забележете на някой си Йордан Илиев.

По – късно същият имот е продаден някак не ясно как оново на същия купувач Йордан Илиев. Вън от изгодния бизнес със  земя не остава и синът на Драшков. Драшков -младши и фирмата му  “ Ай Ти Ди груп“ закупува изключително чевръсто в тъмната 2008 г. над 10 декара ливади в село Рибарица. Оправният син бързо сменя статуса на закупената площ и започва строежа на масивни жилищни сгради.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Шефове на ДАНС си купуват земи на безценица

  1. ИКШ Отговор

    03.10.2016 в 14:05

    ДАНС са внуци на руските агенти рецидивисти. Те дори си създадоха библиотекарско учебно заведение – битпазар за кадри. В споменатият район от години умишлено върлуват цигански банди с което не само се обезценява земята, но и обезсмисля всякакви инвестиции. И ето един прекрасен ден се явяват … Чети статията.

  2. грую Отговор

    28.11.2016 в 13:49

    Ма то па едни земи накупилии по 2 по 3… 5 декара в някакви села горе долу по хиляда лева декара ебахсиму и журналистиката толкова едри измамкици има за тях що не пишете ми за тея мушмороци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *