Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шефката на Здравната каса гушнала 30 бона премии

Нели Нешева гушнала 30 бона премии

Депутати от СДС заформиха страхотен скандал в Парламента по време на тежък дебат за Закона за лечебните заведения. Синият народен представител Димо Гяуров заяви, че според негови изчисления, шефката на здравната каса Нели Нешева си е дала 30 000 лева бонус през изминалата 2011 година. Синята коалиция представи като доказателство данни на министър Стефан Константинов за допълнителните възнаграждения на здравните чиновници през миналата година.

По време на парламентарното заседание стана ясно, че здравни служители са си поделили общо повече от 4 100 000 милиона под формата на премии за периода. Около половината от тях влезли като постъпления в здравната каса от глоби, а останалите от икономии от „Работна заплата”. Сините определиха подобно разпределение на държавни средства като „крайно неморално”.

Нели Нешева гушнала 30 бона премии

Нешева скочи обидена и в тв интервю заяви, че тези данни абсолютно и тотално не са достоверни. Според нея, тя получила като премии скромните  12 700 лева, но без ДДС. Тя е категорична, че изчисленията на десницата са погрешни. Шефката на НЗОК се оправда, че била получила точно толкова, колкото и се полага според методиката за изчисление на допълнителни възнаграждения.

За издутия си джоб Нели Нешева обвини Закона за здравното осигуряване, в който имало текст, според който 25% от събраните глоби следвало да се разпределят като премии между служителите. Накрая Нешева заяви, че Димо Гяуров е първоизточника на клеветите и уронване на достойноството й.

Синият депутат обаче контрира, като заяви, че въпросната методика за разпределение на допълнителните възнаграждения била написана от самата Нели Нешева.

Бг медиците знаят как да протестират интелигентно:

http://www.youtube.com/watch?v=Wddorz4GjE0

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *