Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шеф от спецслужбите ни – съдружник с руския топмафиот Константин Циганов

Константин Циганов

Изританият от България скандален руски мафиот Константин Циганов тихомълком се е завърнал у нас.

Официално кръстникът на зловещата руска престъпна групировка „Уралмаш“ беше изгонен от страната в началото на март 2011г. със заповед на ДАНС.

Въпреки ембаргото на службите, руския мафиот не прави и минимални опити да скрие посещенията си в България. Така Константин Циганов продължава лично да управлява бизнеса си, правейки за смях МВР и ДАНС, обясняват потресени хора от службите. Според тяхна информация, след изгонването му от България Циганов се крие в съседна държава и често отскача до София да нагледа фирмата си.

Думите им се потвърждават и от официалните документи в Търговския регистър. От тях е видно, че 17 декември 2011 г. Константин Циганов вместо с пълномощник е присъствал лично на общото събрание на една от фирмите си „СИТ -1“ ООД. В нея руския мафиот държи осем процента от акциите. Дялове в дружеството държи и скандален бизнесмен, приближен до човек от ръководството на ГЕРБ и висш шеф на спецслужбите.

Въпреки че официално Циганов е изгонен преди повече от 6 месеца от България,общото събрание е проведено в офиса на фирмата на столичния булевард „Мария Луиза“ 98. На него във фирмата са приети нови съдружници и допълнен уставът. След около час разисквания всички промени са приети единодушно от собствениците, които лично се подписват под протокола, като един от парафите е положен лично от Циганов. Сравнение със стари документи от периода преди екстрадацията сочи, че подписът е автентичен. Според юристи фалшифицирането му е немислимо с оглед на това, че дейността на фирмата би се блокирала при евентуална проверка.

Оказва се, че това не е единственото посещение на изгонения от България руски мафиот. Няколко месеца по-рано Константин Циганов лично е приел отчетите на други две свои фирми. Според официалните документи това е станало по време, когато мафиотът вече е изгонен от България. Защо ДАНС и МВР не са разбрали за това остава мистерия.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Шеф от спецслужбите ни – съдружник с руския топмафиот Константин Циганов

  1. адвокат Пламен Макавеев Отговор

    23.02.2012 в 20:14

    Здравейте, казвам се Пламен Макавеев и съм адвокат на Константин Циганов. Писалият тази статия, както и „потресените“ служители на спецслужбите, които цитирате, предполагам да можете да четете. Цитираните от Вас документи, които са били подписани „лично“ от Константин Циганов, са публично достояние в Търговския регистър по партидите на съответните дружества. Изрично е посочен текста в протокола на Общото събрание, че решенията са взети НЕПРИСЪСТВЕНО – което единствено означава, че куриер, в случая аз, е обиколил съдружниците по всички земни кълбета, събрал е подписите им и е представил документите в Търговския регистър за вписване. Тази процедура е предвидена в Търговския закон и всеки един потресен гражданин може да се запознае с нея. За разлика от някои хора Константин Циганов уважава държавните органи в Република България, служителите й и винаги е спазвал законите на Република България, така че и през ум не му е минавало да се подиграва с тях или с държавността, пак за разлика от други хора, които се подиграха с него !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *