Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шеф на отдел “Убийства” в МВР – част от “Килърите-4″ на Йоско Костинбродския

Висш полицейски служител е помагал на зловещата група за убийства на Йосиф Йосифов – Йоско от Костинброд, се разбра ексклузивно. Ченгето е играл мръсна двойна игра. От една страна, той е водил разследвания и разпитвал жертви на бандата и нейния лидер, а от друга, е снасял полученото инфо лично на Костинбродския.

Йосиф Йосифов - Йоско (с тъмните очила на главата) заедно с хората си. Зловещата група е извършилa близо 20 убийства за периода 1998-2010 г.

Йосиф Йосифов – Йоско (с тъмните очила на главата) заедно с хората си. Зловещата група е извършилa близо 20 убийства за периода 1998-2010 г.

Мафиотът щедро му се е отблагодарявал за услугите. Засечени са множество контакти между МВР служителя и бандита. Ченгето дори е приемало поръчки от убийците да се набелязват жертви и да се проследяват.

Източници от специалните служби разкриха, че още през 2003 г. се е знаело всичко необходимо, за да може бандата на Йоско от Костинброд да бъде разбита. На 12 юни преди 10 години на бул. „Никола Мушанов“ в кв. „Красна поляна“ двама мотористи настигат лимузина „Мерцедес“ и започват стрелба. В колата е ромски бос №1 в България Кирил Киров – Японеца.

Японеца обаче се отървава само с лека рана в рамото, въпреки че срещу него полетяват 5 куршума. След опита за убийството му той отива във Военна болница, където само превързват повърхностите му рани и го пускат да си ходи по живо по здраво вкъщи.

Киро Японеца

Ромският бос Киро Японеца два пъти беше стрелян от костинбродската банда

На 20 юни същата година информатор на МВР, внедрен в подземния свят, дава показания в Столичната полиция за това престъпление. Човекът ясно произнася 3 имена – на двамата мотористи и на поръчителя на разстрела над Японеца. Ченгетата чуват, че единият стрелец се е казвал Йосиф Йосифов, а другия – Ивайло Симеонов – Богьовеца. Информаторът дава и още данни, които доказват твърденията му. Разпитът е бил писмен, заведен е в докладна, която прашасва в архивите на МВР и до ден днешен. Полицаят, който е водил разпита, се е казва Иван Иванов и е бил шеф на отдел „Убийства“. След срещата се случват няколко неща, но нито едно от тях не е арестът на Йоско и Богьовеца.

Иванов прави среща с двамата и ги предупреждава за показанията на агента, издавайки им всичко, дори с най-дребните подробности. Съветва килърите бързо да унищожат всякакви улики и тримата заедно измислят какво да им е алибито за 12 юни 2003 г. Така въпросният шеф на отдел „Убийства“ срещу плик с пари, чрез престъпното си бездействие отвързва ръцете на Йоско и хората му да извършват още близо 20 екзекуции на фигури от ъндърграунда през следващите години.

Стана ясно, че Иван Иванов е бил пенсиониран от МВР преди 2 години и въпреки че в системата на силовото ведомство се е знаело за контактите му с убийците, той не е наказан или дори разследван.

Чувствайки се недосегаеми, Йосиф Йосифов и Ивайло Богьовеца 2 години по-късно правят втори опит да свитнат Киро Японеца. На 9 април 2005 г. малко след 17 часа на кръстовището на софийския бул. „Васил Левски“ близо до посолството на Великобритания от бус със затъмнени стъкла нападател изстрелва 3 куршума от флоберова пушка по Японеца, който в този момент излиза от офис сградата си. Йоско и Богьовеца са взели 300 000 лв. за главата на ромския бос, но за втори път им се налага да връщат парите.

Килър №1 в България Иво Богьовеца

Килър №1 в България Иво Богьовеца

Куршум, 22 калибър, пронизва главата му и засяда в мозъка му. Охраната му го откарва във Военна болница, където хирурзите спасяват живота му. Лекарите се отказали да вадят куршума от главата му, защото бил плаващ. Киро Японеца е жив, здрав и към днешна дата изглежда в супер физическа форма. Лекари, в това число и чуждестранни, още не могат да дадат ясно и категорично обяснение на този медицински феномен.

Източници от МВР разкриват, че според оперативни данни поръчителят на първата стрелба е различен от втория. При случая от 2005 г. човекът, който е искал Кирил Киров мъртъв е бил известен мафиот, който години по-късно направи и шеметна кариера в специалните служби. Същият топ бандит е искал да прилапа за себе си целия бизнес на Японеца, но познавайки коравия характер на рома е решил, че няма никакъв смисъл да го рекетира, а единственото, което ще свърши работа, е убийството му.

Миналата седмица МВР разби бандата „Килърите“ 4 на Йосиф Йосифов. Тежковъоръжени и маскирани полицаи арестуваха хората му Ивайло Симеонов – Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йорданов и Марян Атанасов. Иоско си беше в затвора по друго дело за разпространение на наркотици.

Прокуратурата повдигна обвинение на килърите за първата стрелба срещу Киро Японеца и убийството на царя на амфетамините Филип Найденов – Фактик. Стана ясно, че доказателствата за стрелбата срещу Кирил Киров, които има МВР, са толкова сериозни, че Йосифов и Богьовеца категорично ще получат присъда.

Бандата на Йоско Костинбродския е заподозряна за 2 отвличания – на 37-годишния Християн Валю – един от доверените хора на фатик, и на сина на шефа на ФК „Славия“ Венцислав Стефанов – Димитър, от когото и до днес няма ни вест, ни кост. Валю изчезва безследно към 12,30 ч. на 17 май 2005 г., а синът на Венци Стефанов бе отвлечен на 6 април 2004 г. Йоско и хората му се сочат и като най-вероятни автори на още 2 убийства – на хърватина Иван Може и на наследника на Поли Пантев Кирил Цветанов – Буята.

От спецпрокуратурата съобщиха, че Кирил Киров – Японеца е бил разпитан преди около месец за покушението срещу него от 12 юни 2003 г. в София.

Той дал описание на стрелците, които откриха огън по мерцедеса му, но от думите му станало ясно, че не може да ги разпознал. Японеца забелязал двама мъже с каски на главите и син мотор да настигат колата му. Единият се надигнал и бръкнал да извади нещо от якето си. Киров на мига се навел и дал газ. Куршумите надупчили стъклото и го одраскали по рамото. Ромският бос нямал възможност да види лицата на нападателите си. Магистратите разполагат и с четирима анонимни свидетели, които са проговорили за делата на Йоско и хората му. Те разказали за структурата на групировката. Един от тях дал по-конкретна информация за стрелбата срещу Киро Японеца и външния вид на стрелците. Според тайния свидетел, мотора карал по-ниският от нападателите, тоест Йоско.

Най-зловещ от разбитата банда е бил Иво Богьовеца. Срещу килъра от ромски произход имало данни, че е участвал в организацията на ликвидирането на цели 18 човека.

В част от случаите той лично е натискал спусъка. Екзекуциите са станали от средата на 90-те години на миналия век до 2010 г. Още в края на март в пресата се разкри журналистическо разследване за убийствата, в които са замесени Иво Богьовеца и Йоско Костинбродския. Има основателни данни, че дупнишките мафиоти Ангел Христов и Пламен Галев – Братя Галеви са основните спонсори на бандата за мокри поръчки на Йосиф Йосифов.

Разбра се, че покрай разследванията на престъпленията на костинбродската група поръчкови убийци, ченгетата са твърдо решени да стигнат и до лицата, които са ги покровителствали и са им давали поръчките. За един от тях има сериозни съмнения, че е Алексей Петров – Трактора.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *