Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шахматистът от „Младост“, брутално убил майка си и сестра си, ще лежи 15 години

ubiec15 години зад решетките за умишлено и особено жестоко двойно убийство, получи 22- годишният Павел Тасков от жк. „Младост”. През 2009 младежът, който е и наркозависим, размазва черепа на майка си, а после и на сестра си с бейсболна бухалка. Убиецът обаче успя да разчувства съдията с оправданието, че семейството му не му обръщало достатъчно внимание, в следствие на което започва да се друса и върши тежкото престъпление.

Павел Тасков обмислял убийството на сестра си и майка си поне 3 месеца. Така, на 19 юни м.г., в късния следобед, преминава към изпълнението на плана си. Първа в панелката в „Младост” се прибира майката Жаниела. Едва затворила вратата на жилището, когато Павел я връхлетял и я халосал с бейзболната си бухалка. Жената се строполила на пода, но все още дишала. Тогава синът й я опаковал в одеало, завлякъл тялото в банята, където довършил

Полицията залавя убиеца, когато прибира телата в багажника на кола

Полицията залавя убиеца, когато прибира телата в багажника на кола

делото си. После напъхал трупа в найлонов чувал. Няколко часа по- късно, същата участ застигнала и сестрата на Павел Тасков – Ралица.

Полицията залавя убиеца в момента, в който се опитва да напъха трупа на майка си в кола. Планирал да изхвърли останките на двете жени в кофа за боклук. Униформените откриват тялото на сестрата в апартамента. Щом разбира, че няма как да се измъкне, Павел Тасков решава да съдейства. Младият убиец обяснил, че от няколко дена приема само амфетамини. По- късно в хода на разследването става ясно, че причината за престъплението е спор за пари от наскоро продаден друг апартамент. Майката навярно не искала да даде на сина си наркоман полагащата му се част.

Съдията обаче не взима под внимание прозаичния мотив за двойното убийство, а

За зверското престъпление, Тасков получи 15 години затвор

За зверското престъпление, Тасков получи 15 години затвор

разкаянието на палача, който твърди, че му липсвала майчинска и сестринска нежност. Павел Тасков определено е доста интелигентен. Шест години участва в различни шахматни турнири, а успехът му от дипломата за основно образование е 5, 93. Момчето без проблем влиза и в Софийски университет. Със съветите на адвокатите да се признае за виновен и да поиска съкратена процедура, за да избегне доживотна присъда, убиецът от „Младост” получи възможно най- лекото наказание – 15 години затвор. За добро поведение сигурно ще го пуснат още по- рано.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *