Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Сестра се закани, че ще остави болния си брат да умре пред парламента

болен братСестра се закани, че ще  остави болния си брат пред парламента, като го остави да умре пред очите на депутатите. 44-годишният Бойко Тодоров в момента се намира в хоспис. Той получил силен удар по главата, нападнат от непознати, били му направени операции и бил между живота и смъртта. Клиничната пътека в болницата обаче свършила и го изписали. Тъй като бил на командно дишане и на хранене през тръбичка, го праместили в хоспис. Детелина не знаела, че в хосписа лечението се плаща и е 1800 лева на месец.

Жената получавала 350 лева заплата и шефът на хосписа й напавил отстъпка да плаща по 1500. Детелина по никакъв начин не можела да събере парите и я заплашили, че ще изпишат брат й. В момента той се подобрява и след два месеца лечение диша сам и има воля за живот. болниВкъщи обаче сестра му няма апартура да поддържа живота му. Според лекарите, той щял да почине за няколко дни, ако да него не се грижат специалисти. А в хосписа имало надежда след два месеца да се оправи.

Детелина е в ужасна дилема какво да направи и е решила в знак на протест да докара брат си с линейка пред парламента и той да почине пред погледите на управниците. Това е крайна мярка, но тя не се сеща за друга.

Причината за нейното положение е липсата на закон за хората в тежко състояние. Преди години те отиваха за долекуване в специални рехабилитационни центрове. Например хората с инсулт лежаха по две седмици в болница и после в специални санаториуми още месец. И смъртността беше по-малка. Сега по клинична пътека те стоят в болница седем дни и ги изписват. И голама част умират след няколко дни вкъщи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *