Сестра се закани, че ще остави болния си брат да умре пред парламента

0

болен братСестра се закани, че ще  остави болния си брат пред парламента, като го остави да умре пред очите на депутатите. 44-годишният Бойко Тодоров в момента се намира в хоспис. Той получил силен удар по главата, нападнат от непознати, били му направени операции и бил между живота и смъртта. Клиничната пътека в болницата обаче свършила и го изписали. Тъй като бил на командно дишане и на хранене през тръбичка, го праместили в хоспис. Детелина не знаела, че в хосписа лечението се плаща и е 1800 лева на месец.

Жената получавала 350 лева заплата и шефът на хосписа й напавил отстъпка да плаща по 1500. Детелина по никакъв начин не можела да събере парите и я заплашили, че ще изпишат брат й. В момента той се подобрява и след два месеца лечение диша сам и има воля за живот. болниВкъщи обаче сестра му няма апартура да поддържа живота му. Според лекарите, той щял да почине за няколко дни, ако да него не се грижат специалисти. А в хосписа имало надежда след два месеца да се оправи.

Детелина е в ужасна дилема какво да направи и е решила в знак на протест да докара брат си с линейка пред парламента и той да почине пред погледите на управниците. Това е крайна мярка, но тя не се сеща за друга.

Причината за нейното положение е липсата на закон за хората в тежко състояние. Преди години те отиваха за долекуване в специални рехабилитационни центрове. Например хората с инсулт лежаха по две седмици в болница и после в специални санаториуми още месец. И смъртността беше по-малка. Сега по клинична пътека те стоят в болница седем дни и ги изписват. И голама част умират след няколко дни вкъщи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/4urdmZGOmCA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *