Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Сервитьорът Христо Маринов: Богдана Карадочева замеряше малолетен просяк с кокали – 1 част

Хр. Стоичков още ми дължи 7. 60 лв., твърди сервитьорът от „Тракийски стан“

kelner1Христо Маринов е сред доайените на кръчмарския занаят под тепетата. 20 години е разнасял таблите в култови заведения като „Тракийски стан“ и „Тримонциум“. Свидетел е на стотици скандални случки с известни личности. Пред очите му легендата на „Спартак“-Пловдив Тодор Диев шамаросал жена си и я натирил от заведението с разпрана рокля. Христо Стоичков пък все още му дължи 8 лева от времето, когато ритал за ЦСКА. Знаменитият келнер е сервирал още на сините глашатаи Богдана Карадочева и Стефан Димитров. Веднъж Цар Киро му върнал  бутилка водка с думите: „Аз от моите ментета не пия“. Най- непретенциозен сред звездите бил Петър Слабаков. Знаменития актьор удрял бутилка и половина сливова и си заминавал свеж като краставичка. Единствено за skandalno.net преситения от пикантни кръчмарски истории келнер направи своята изповед.

car_kiro6

Кирил Рашков – Цар Киро

Най-големия пияч в „Тракийски стан“ беше Петър Слабаков. По едно време играеше в Пловдивския театър Седнеше ли, поръчваше от всичко по много. Случвало се е да почне вечерта с ракия, по някое време да превключи на мастичка и за капак да се омагьоса с бутилка водка. Нямаше претенции нито към алкохола, нито към мезетата. Идвал е поне 10 пъти и все с големи дружини. Не даваше големи бакшиши, но пък винаги беше душата на компанията. Колегите му го обичаха, въпреки че не цепеше басма никому. Жулеше спиртните напитки както бебе цуца servitior456мляко, но само веднъж го видях наистина пиян. Беше след някакво представление. Цяла вечер Слабака блъскаше по масата и разправяше как щял да смачка мутрата на някакво партийно келеме. Беше много афектиран и от три ракии наля гипса. Накрая колегите му си го изнесоха като труп.
Виж, за адаша му- Бат Петю Стоянов само хубави неща мога да кажа. Идвал е 2-3 пъти в „Тракийски стан“ със съпругата Антонина, но още преди да го изберат за президент. От време оно цяло Филибе си го знае като адвоката по разводите. И той и жена му бяха много сдържани. Не е имало покрай тях грандиозни изцепки. Бат Петю имаше само една слабост- много говореше и не даваше думата на никой от компанията. Веднъж по тоя повод жена му го скастри, но май по-скоро на шега.
petur_antonina_stoianoviИскрено бях разочарован от държанието на Богдана Карадочева и Стефан Димитров. Естрадната двойка ни посети само веднъж, през 90-та година. Вечерта имаха участие в митинг на СДС и дойдоха да обядват. Настаних ги на най-хубавите места в градината. Тъкмо приключваха с яденето, когато отнякъде се пръкна 6-7-годишно цигане и почна да проси по масите. Докато притичам да го изгоня, то вече мрънкаше на Богдана. Какво беше изумлението ми обаче! Вместо да му подаде някоя стотинка, тя го замери с кокалче от пилето, което лакомо нагъваше. Стефан пък изкоментира: Аман от тия чавета- на всяка крачка са. Беше доста грозно от тяхна страна. Същите тия „бардове на демокрацията“ вечерта щяха да пеят за солидарност и равноправие между всички хора. Толкова ме разочароваха, че ги ударих в сметката почти двойно.
Сред най-редовените клиенти на заведението беше легендата на „Спартак“- Пловдив Тодор Диев. Много кротък човек. Редовния номер на Дорчо беше да цапне две ракии и да заспи на масата. Аверите му бяха свикнали с тая негова особеност и не го будеха. Всички знаехме, че жена му му слага рога. И въпреки че бе замязал на елен-лопатар, Дорчо не се развеждаше. Истината беше, че и той върти разни petur_slabakov1любовници. Една вечер обаче стана мазало. Беше се нашорил порядъчно, когато в ресторанта се появи жена му с поредния си тъпкач. Задръжките на футболната легенда паднаха. Първо й изплющя два цигански шамара. После я хвана за косата и й съдра роклята. Оная ревна и излетя навън като ракета. Кавалерът й отдавна вече си беше плюл на петите. Вместо да се покрие след тая скандална сцена, Дорчо кротко приседна на мястото си и продължи пиячката с аверите.
Въпреки всичко, твърдя, че той беше много добър човек. Вместо да натири неверницата, предпочиташе 1-2 пъти годишно да я пребие. После, като изтрезнееше, й прощаваше всичко.
Веднъж се отби и Христо Стоичков. Тамам го бяха взели да рита в ЦСКА. Дойде сам Вечеря и пи една бира. После на масата му седнаха двама футболисти от „Марица“. Поговориха и по някое време Ицо си тръгна. Помислих, че е оставил парите за сметката на масата, но не би. Казах на аверите му да поемат и неговия масраф, а ония се споглеждат: „Ние с Кучето случайно се засякохме тук“, викат. Така до ден днешен Камата ми виси със 7.60 лв. Може да е голям футболист, но всеки е длъжен да си плаща сметките. Повече така и не стъпи в ресторанта. Което значи, че май ме е овътрил умишлено. След промените ресторантът западна. Арт-елитът се оттегли в други заведения, а заклети клиенти ни станаха борчета и сенчести бизнесмени.bogdana_stefan_dimitrov
Редовен посетител в тоя период беше Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро. Той дотолкова тачеше тая кръчма, че дори ожени в нея сина си Иван. Сватбата беше грандиозна- с цигански оркестър от Сърбия и всичко останало. Една вечер Цар Киро дойде в компанията на трима костюмари. Оказаха се украинци. Заръча ми да донеса бутилка „Столичная“. Щом опита съдаржанието обаче ромското величество направи кисела физиономия. „Що ме лъжеш с мойте ментета бе, вика ми, я дай нещо оригинално“. А зад гърба ми изкоментира: Ей, на краставичар краставици ще продава тва момче. Рашков е щедър човек. Случвало се е, когато е на кеф, да оставя бакшиши по-големи от самата сметка. Често викаше оркестъра да му свири на ушенце. Коронния му номер пък беше да качи кючекчийката на масата и докато я кичи с банкноти, да я пляска по дупето.
Веднъж обаче около него стана напечено. Засякоха се в кръчмата с най-големия му конкурент в производството на фалшив алкохол Христо Иванов – Барона. Двамата враждуваха и по друга причина. Още преди 10-ти ноември циганинът от Йоаким Груево изпял Рашков в милицията за някаква далавера със злато. stoichkov6По тоя повод Кирил лежал в затвора. Щом видя Барона и двамата му гардове, Цар Киро почервеня. Тръгна да напуска заведението, но на вратата оня нещо му подвикна. Тогава ромския цар побесня. Хвърли се срещу му с юмруци. Бодигардовете обаче ги разтърваха на мига и до сериозно сбиване не се стигна. Седмица по-късно чухме, че някой е гръмнал „Мерцедес“-а на Барона. Дали поръчител е бил Цар Киро така и не се разбра.
Стефка Костадинова съм я обслужвал в ресторанта на „Тримонциум“. Елитната ни атлетка идваше често. Паркираше возилото си „Мерцедес-190“ и нахълтваше в заведението така, че всички да я забележат. Не съм срещал по-стисната жена. За разлика от съпруга си Николай Петров, който пръскаше астрономически суми по рулетки, тя цепеше стотинката на две. Обслужвал съм я поне 15 пъти и нито веднъж не ми остави бакшиш. Най-често ни посещаваше в компанията на пловдивската ресторантьорка Таня Гинева. Двете бяха големи приятелки. Скараха се, когато през 2000-та г. Таня обяви, че световната рекордьорка й дължи 10 хил. долара. За разлика от Костадинова, Таня е ларш. Тя има 16 ресторанта и много добре знае, кое сгрява сърцето на келнера. Най-малкия бакшиш, който съм получавал от Гинева е 10 лв.  skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *