Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Серийна убийца №1 се учила да убива от крими – романи

valqМалък е броят на жените серийни убийци у нас, но безспорно най- жестоката от тях е Валентина Александрова. Днес 57- годишната жена излежава доживотна присъда в сливенския затвор и навярно я помнят само съселяните й от Поликраище, но през 1998 цялата страна беше потресена от зверствата на кървавата Валя.

В средата на 90- те Валентина живее заедно с тримата си сина – Иван, на 17 г., Владимир – 15г. и Пламен – 11 г. Работи като фелдшер, а съпругът , Йордан, е тракторист, но двамата не живеят под един покрив. Валя е много запалена по криминалните романи, но неусетно страстта й се превръща в мания. Често нейни съселяни се учудвали, когато започне да им цитира цели пасажи от любимите си

Синовете на Валя помагали в убийствата

Синовете на Валя помагали в убийствата

книги. До ден днешен въпросът дали крими четивата са превърнали Валентина в убийца остава без точен отговор.

През 1998 село Поликраище е разтърсено от жестокото убийство на възрастното семейство Кукови. Малко след това, Севдалина Ангелова, също пенсионерка, е зверски пребита в дома си и умира от тежките си рани. Първоначално разследването тръгва по грешна следа, но след множество експертизи става ясно, че убиецът, който върлува из селото, е Валентина. Непълнолетните й синове също са помагали при нападенията – държали жертвите, докато майка им ги пребивала с тесла до смърт. После открадвали парите на покойните.

Най- малкият син- Пламен бил на 11 г., когато участвал в убийствата

Най- малкият син- Пламен бил на 11 г., когато участвал в убийствата

И днес жителите на селото с потрес си спомнят, че кървавата Валя присъствала на всички погребения – за да провери кой самотник ще бъде следващата жертва. В последствие става ясно, че парите не били основната причина за убийствата. Семейството имало стабилни доходи. По- скоро Валентина прилагала на практика прочетеното в романите. Защо обаче принуждавала и синовете си да участват в касапницата? Из селото се говори, че майката всъщност имала интимни контакти с непълнолетните си деца. Но това не е доказано, а е по- скоро местен фолклор.

През 1998 Валентина Александрова е заловена и осъдена на доживотен затвор. Синовете й отиват в поправителни училища.

Октомври, 2009, нова жестока смърт потресе Поликраище. Владимир, средният син на Валя, беше открит от брат си Пламен мъртъв. Има много неизвестни около злокобния край на момчето. Според местните, това е наказание заради греховете на майка му.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Серийна убийца №1 се учила да убива от крими – романи

  1. Asq Отговор

    05.09.2016 в 11:53

    Тази жена е социопат. Живях с нея в затвора 6м. Опасна е и нестабилна психически, самата идея, че е осъдена несправедливо и търсенето и на възмездие я прави още по-опасна, според мен. Изкусен манпулатор. Понеже никой не я търси или посещава, тя успаява да се издържа в затвора с измами и то с помощта на тази „писателка“ Деспина Клер. Когато писах на Клер, че Александрова ползва името и за измамите си, тя не отговори, месеци по-късно вече на свобода също и потърсих сметка пак не ми отговори. Не вярвайте на тези глупости, бъдете нащрек! Не са нужни такива чудовища в обществото ни! Не ги допускайте в него!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *