Семейство се обяви срещу ГЕРБ във Фейсбук! ГДБОП ги преби и арестува

0

Служители на ГДБОП нахлуха в дома на създателката на групата във Фейсбук „Аз няма да гласувам за ГЕРБ и Бойко Борисов“ Ралица Начкова в столичния квартал Мировяне. Самата тя обяви за случилото на чрез пост на  страницата. Тя споделя, че полицаите са въоражени и бият и тормозят родителите й. Чудила се дали да се прибере у дома или да направи нещо друго.

Веднага в интернет пространството заваляха коментари, че акцията срещу семейството й е заради опозиционното й поведение в социалната мрежа. Родителите й Петър и Малина веднага бяха задържани във Второ полицейско управление, където върху тях било упражнено насилие. Затова решили да отидат в болницата и да си извадят удостоверения, разказва момичето. Майката на Ралица разказа, че всичко започнало след като с мъжа й паркирали колата пред офис на мобилен оператор и той слязъл да си плати сметката. По това време тя чула почуквания по стъклото и решила, че някой хвърля снежни топки. Маскиран мъж отваря вратата и насочва автомат към нея. 

Силите на реда ги принудили да се приберат вкъщи. Малина многократно питала какво става, а отговорът бил: „Трай, ма! Ще разбереш когато му дойде времето“. Последвало щателно претърсване на дома на семейството. И въпреки, че не е открито нищо, двамата били задържани във второ РУП, където трябвало да пишат обяснения. По-късно те били освободени, тъй като нямало данни за извършено престъпление и няма да бъде повдигнато обвинение срещу тях. Това каза адвокатът на семейството Марин Марковски и допълни, че Петър е станал жертва на полицейско насилие. От медицинското свидетелство на мъжа пише, че той има кръвонасядане на горния глепач на дясното око, на десния крак и нахлузвания по двата крака, получени от действие с твърди предмети.

От МВР отказаха да е упражнено насилие върху семейството и обясниха, че това е полицейска акция, подета от „Икономическа полиция“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *