Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Семейният приятел на Цветанови – с 9 млн. от спечелени поръчки

cvcv1Бизнесменът Тодор Бояджиев, който нашумя като човекът продал два апартамента на вътрешния министър Цветан Цветанов, през последните шест години е спечелил обществени поръчки за близо 9 млн. лева. Приятелят на МВР шефа е собственик на димитровградската компания „Ти Ви Би”. Семействата на Бояджиев и Цветанов са близки от много години, дори вътрешният министър и съпругата му са кумували на щерката на предприемача.

РЗС обвини Цветан Цветанов в имотни далавери, чрез които се сдобил с шест апартамента. Оказа се обаче, че три от тях са наследствени от родителите на министъра и жена му, а четвъртият всъщност е част от недвижим имот,

Бойко не коментира скандалите около Цветанов

Бойко не коментира скандалите около Цветанов

който Цветанов получава след смъртта на баща си. Останалите две жилища в скъпия столичен квартал „Изток” министърът с най- висок рейтинг закупил на цени по- ниски от пазарните, тъй като шефът на строителната фирма – Тодор Бояджиев, му е приятел. Луксозните апартаменти, с прилежащи гаражи, са на стойност от около 100 000 лева. Цветанов изплаща 30- годишен кредит, като всеки месец внася по 900 лева. Договорът за покупко- продажбата е сключен през 2008.

Кой всъщност е Тодор Бояджиев? Предприемачът участва в няколко фирми. „Ти Ви Би” се занимава с извършване на ремонтни дейности в различни сфери, от промишлеността до културни паметници. През 2005 фирмата получава задание да изгради нова сграда към ТЕЦ „Марица Изток” – 3. На следващата година изпълнява цели три поръчки – две от „Марица” 2 и една от „Марица” – 3. През 2007 „Ти Ви Би” поправя канализацията на с. Сърница. Друг голям клиент на фирмата на Бояджиев е столичната „Топлофикация”- над 3 млн. са получили през годините за извършване на различни видове дейности.

Тодор Бояджиев си партнира в „Балкангаз” с Ревин Аталай, син на ДПС – кадърът Рамадан Аталай. Ревин Аталай се свързва с автобусната фирма „Юнион Ивкони”, причислявана към обръча от фирми на ДПС.

Откакто Цветан Цветанов е вътрешен министър, не се забелязва облагодетелстване на фирмите, собственост на Тодор Бояджиев. В момента „Ти Ви Би“ обжалва в съда търг за обществена поръчка в Кърджали, тъй като предлаганата от тях най- ниска оферта останала на второ място.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *