Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Секта зарибява с консерви и чорба

Нова секта атакува софиянци. Спекулантите с вярата прилъгват хората, като им раздават консерви и им обещават всеки ден безплатен обяд. Най- податливи са възрастните хора, които не отказват безплатните облаги от сектанти и покорно посещават службите им. Накрая на всяка проповед, богомолците задължително трябва да пуснат пари в касата на църквата.

Мошениците са плъзнали из столичните квартали „Левски”, „Сухата река” и „Хаджи Димитър”. Привидно спокойните и кротки проповедници са подлудили местните с безконечните си разкази за християнския морал и идването на Страшния съд, а пощенските кутии преливат с брошурки и диплянки.

Пенсионерите на драго сърце приемат помощите от мнимата църква. Емисари обикалят по домовете и зарибяват хората, като ги канят на проповед, а които отиде получава щедри подаяния – консерви, брашно или олио, а понякога има и сготвено, обикновено някаква чорба. Когато не се раздават на ръка хранителни продукти в църквата, на богомолците се раздават купони за пазаруване в голяма верига хипермаркети.

Един от сектантите пък открил собствен фризьорски салон, от където също набира нови последователи. Вместо модни списания се предлагат на клиентите различни четива на религиозна тематика, докато си чакат реда. Сектантът щедро черпи с кафе и чай, чието съдържание е неизвестно . Майките от квартала се страхуват да пуснат децата си в салона, за да не им се случи нещо. Ужасен родител заварил детето си в салона, докато фризьорът вместо да подстригва, нежно го милвал по косата. Жената изтръпнала при мисълта, че дъщеря й може да е пила от безплатните напитки в салона – притеснила се, че сипват опиати в течността.

В България са засечени над 130 секти. Някои се прикриват под курсове по чужди езици, семинари и неправителствени организации.

Въпреки пренебрегването на въпроса със сектите от страна на държавата, обикновените хора са все по- застрашени от опасни религиозни влияния. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *