Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Сеизмолози вещаят страшно земетресение в Пловдив и Чирпан!

Ново сериозно земетресение вещаят сеизмолози

В рeгиона на Чирпан се очаква ново голямо и страшно земетресение. За опасността от силен трус в региона на Чирпан и Пловдив предупреждава доцент Александър Радулов, който е  част от секцията по сеизмотектоника в Геологическия институт.  Експертът е на мнение, че трус като този с магнитуд от 5, 8 по скалата Рихтер, който разлюля мощно столицата и Перник в скоро време в този район няма да има, тъй като до голяма степен напрежението там е отнето за поне едно хилядолетие напред.

Най – опасно сега е в региона на Чирпан

По тази причина доцент Александър Радулов е убеден,че нови зловещи изненади в близко бъдеще от Пернишкият разлом няма да има. За сметка на това обаче сеизмолога отчита, че в региона на Пловдив и Чирпан предстои нов и доста по – силен и опасен трус.

Специалистът разяснява, че не предвижда скорошни катаклизми, а изказва научни хипотеза – земетресението ще ни изненада в следващите 2000 години, а може би и съвсем скоро, но определено трусът ще е от порядъка на минимум 6,7 по Рихтер по подобие на последното разрушително земетресение в  този регион. Доцент Радулов базира своята прогноза за сеизмологичното бъдеще на страната ни най – вече върху факта, че пукнатината в този район е голяма и не се е обаждала от много време.

Нов силен трус вещаят специалистите!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Сеизмолози вещаят страшно земетресение в Пловдив и Чирпан!

 1. pfff Отговор

  24.05.2012 в 22:04

  Защо само внасяте напрежение, като едно земетресение не може да се предвиди? Това да не ви е дъжд? Само си търсите с какво да плашите хората…

 2. левски Отговор

  06.06.2012 в 9:09

  Защо всички новини се преиначават. Точните думи на доцента в предаването на Милен Цветков бяха следните. Ако има безопасно място н България то това е Пловдив и Чирпан, поради причина, че там е станало голямо земетресение през 28 година и сега за да стане ново с подобна сила са необходими поне 2000 години за натрупване на енергия в земята. Научният му труд е на тема земетресението в Пловдив и тук при Поповица са правени единствените точни изследвания на земни пластове в България и е установен порядъкът на силни събития и ТОЙ Е ОТ 2000 ДО 10000 ГОДИНИ.
  Вие луди ли сте земетресение със сила 7 по Рихтер да става на всеки сто години, на едно и също място. То тогава България нямаше да я има???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *