Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Създадоха най – тънкия екран от сапунен мехур

Най – тънкият екран в света

Съвсем скоро ще може да гледаме любимите си филми върху сапунен мехур. Това ще е възможно благодарение на разработката на международен екип от специалисти, които са направили  дисплей, който чрез употребата на ултразвукови вълни променя качествата на повърхностния слой, като по този начин прави кадъра  обикновен или 3D.

Сапуненият мехур използван за направа на екрана е много по-устойчив от тези, с които си играят децата

Учените разясняват, че съдържанието на използвания  мехур е  значително по – сложно от това  на обикновените сапунени мехури, които се продават в търговските вериги като забавление за деца,   но при все това е основната съставка. Специалистите разясняват, че дисплеят е най –  финият прозрачен екран правен някога досега в  световен мащаб.  Ръководителят на научния проект Йоичи Очиай  разяснява, че създаването на най – тънкият екран в света е възможно благодарение на повърхностния слой на сапунения мехур, който представлява микро мембрана.

Специалистите от университета в Токио разясняват, че  тя позволява  на светлината да преминава  и материализира цветовете върху своята структура.  Учените разясняват, че най – хубавото при новото поколение тънък екран е, че основната му съставка, а именно сапуненият мехур е много по – труден за пукане, отколкото обикновения такъв, тъй като в него  се съдържат спефифични  колоиди, които правят екрана изключително устойчив дори при сблъсък с твърди предмети, както понякога се случва в ежедневието.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *