Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Същност и причини за поява на целулит

„Био Код” премахва целулит и заличава стриите

целулит

Целулит (dermopanniculosis deformans , adiposis edematosa) е нежелано болестно състояние, при което се образуват мастни натрупвания в определени зони на кожата. Най – силно се забелязва върху бедрата и задните части. Характерен е и за двата пола, но при дамите е срещан по – често поради особеностите на женското тяло. В разговорния език е известен като „портокалова” кожа.

Класификация

Обичайно дерматолозите го класифицират в три основни степени:

  1. С обикновено око не се забелязват симптоми, но анатомичните промени могат да бъдат установени чрез изследване на клетките с микроскоп.
  2. При втората степен кожата става по – бледа, с по – ниска температура и по – малко еластична.
  3. Има видими грапавини (като на портокалова кора) плюс признаците от втора степен.

Причини за целулит

Причините за появата все още не са напълно изяснени от науката, но има няколко основни теории, които до голяма степен хвърлят светлина:

Хормонални фактори. Според някои учени, хормоните играят важна роля в развитието на целулита. Доста експерти вярват, че инсулин, пролактин, естроген, норадреналин и тиреоидните хормони са сред основните виновници.

Генетика. За развитие на целулит е необходимо наличието на някои гени. Те са индивидуални за всеки отделен пациент, но основните фактори са бавен метаболизъм, начинът за разпределение на мазнините под кожата, пол и раса, нарушено кръвообращение.

Диети. Неправилната диета също оказва изключително лошо влияние. Хората консумиращи твърде много мазнини, сол и въглехидрати, и лишаващи се от богати на фибри храни, обичайно имат по – тежки кожни проблеми.

Лайфстайл. Начинът на живот също оказва огромно влияние. Липсата на двигателна активност, стоенето на едно място продължително време, тютюнопушенето и алкохола са сред основните неща, обуславящи появата на целулит.

Облекло. Стегнатото бельо и дрехи възпрепятстват притока на кръв и доставката на хранителни вещества, което сигурно допринася за образуването на портокалова кожа.

Мога ли да премахна целулит?

За щастие съществуват начини, които могат да облекчат симптомите:

Особено важно е да промените своя начин на живот. Движете се максимално много, като тренирате или просто ходите повече. Аеробните и анаеробни занимания са чудесно средство за тонизиране на тялото и психиката. Също така изхвърлете ненужните и вредни храни, стартирайте добре балансирана и здравословна диета. Това е най – добрият начин за намаляване съдържанието на мазнини в клетките.

Превенция на целулит

Здравословното хранене с ниско съдържание на мазнини, консумацията на много фибри от плодове и зеленчуци, може да ви помогне да избегнете нежеланите последствия. Също така се упражнявайте редовно и поддържайте здравословно тегло. Носенето на свободни дрехи и удобни обувки също е препоръчително.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *