Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

САЩ: ГДБОП и ДАНС бездействат в борбата срещу наркотиците

България продължава да е главен коридор за трафик на дрога от Латинска Америка към Европа

наркотрафик

Жестоки шамари на българските правителства нанесоха специалните служби на САЩ. В последния доклад на Държавния департамент изрично се упоменава, че България и през 2013 година е запазила ролята си на главно депо и разпределителна по трасето на трафик на хероин, кокаин и синтетична дрога от Азия и Латинска Америка към Европа.

В текста се упоменава дори нещо повече – връзките на родните мафиоти с наркокартелите от Африка и Южна Америка не само не са овладени от властите, но и даже са се увеличили. На фона на всичко казвано от българските политици по този въпрос, изводът може да бъде само един:

Корупция и политическо безволие

Американците „разкриват” още, че се е запазило и нивото на вътрешно разпространение на дрога у нас. Тук става въпрос преди всичко за отглеждане на канабис и производство на синтетика в малки лаборатории, като стоката се прави най – вече за вътрешния пазар. И тук идва моментът на най – големия удар към „честните” български политици:

Сливането на ГДБОП и ДАНС е довело до пълно бездействие в борбата с трафика на дрога

В доклада на Държавния департамент на САЩ ясно се казва, че преминаването на ГДБОП към Държавната агенция за национална сигурност на практика не е нищо повече от осезаемо прехвърляне на отговорността, довела до пълна липса на активност и противодействие в продължение на най – малко няколко месеца. Въпреки че отговорността за местното наркоразпространение остава в МВР и тук няма кой знае какви резултати.

В доклада се казва още, че Агенция „Митници” има право да провежда собствени разследвания за дрога, когато има подозрения за преминаване на наркотици през граничните пунктове. В последно време обаче оттам използвали ресурсите си най- вече за залавяне на контрабандни цигари и други дребни стоки, а не за противодействие на най – сериозното перо за наркотрафик. В резултат на това през първите месеци на 2013 година по границите са иззети

Минимални количества хероин

Турските власти успяват да спипат около 700 кг хероин на граничните пунктове с България. За да се отбележат и родните органи, през октомври са арестувани на българска територия 74 килограма от смъртоносната отрова при съвместна акция на митниците и ГДБОП. В доклада е посочено и че през миналата година са прибрани около 80 кг. нов вид психоактивни вещества в Русе.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за САЩ: ГДБОП и ДАНС бездействат в борбата срещу наркотиците

 1. бай Рашо Отговор

  05.03.2014 в 9:22

  ГДБОП която се бореше с наркотрафика бе сложена умишлено в ДАНС която е аналитична служба.Защо ли?Не е ли умишлено?Не обслужва ли тази врътка нечии интереси?На коя партия?Защо когато БСП е на власт се говори за наркоканали?

 2. nsp Отговор

  05.03.2014 в 13:04

  Не за правителства, а за правителство, при тов червено !
  тъпаци и червени некадърници !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *