Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Самоковеца пребил Поли Пантев

Поли Пантев налага глоба на ВИС от 50 000 долара

Зрелищната кървава разправа с митичните остриета на ВИС- 2 Константин Димитров- Косьо Самоковеца и Димитър Димитров – Митьо Маймуняка едва не пратила в гроба Поли Пантев. Независимо че главните герои в зрелищния екшън отдавна лежат под кръстовете, за сблъсъка им, разиграл се през 1995 г., в подземния свят и до сега се говори със страхопочитание.

“ Всичко стана заради гърка Бекрис“, който въртеше търговия с резервни части за коли.ВИС и конкурентната им групировка помогнаха на Бекрис да изтегли кредит от 1 милион долара, за да купи стъкла за автомобили. Уговорката беше след продажбата им трите страни да си разделят по 33% от печалбата. Заемът беше изтеглен, а стъклата купени и закарани в склад в квартал “ Овча купел“. По едно време обаче Бекрис се уплаши, че нещо може да му се случи, и избяга в чужбина“, разкри пред България днес“ приятел на Поли Пантев.

След изчезването на Бекрис от ВИС – 2 поставили жива охрана на склада със стъклата, а конкурентите им си сложили свой счетоводител, за да контролира продажбите.

Самоковеца убива Пантев за 25 000 000 лв.

“ Един ден двете групировки се скараха за стъклата. Пред склада с няколко коли се изсипаха Косьо Самоковеца, Маймуняка и над 40 мутри.

Веднага след това там пристигнаха Поли Пантев и още няколко негови хора. Силите обаче бяха неравностойни. Самоковеца и Маймуняка пребиха Поли и приятелите му и им взеха като трофей освен колите и три златни пръстена- същите, които Поли подаряваше на най- близките си бойни другари като символ на приятелството му“, обяснява аверът на Пантев. И продължава:

“ Поли направо побесня! Най го беше яд за това, че са му гепили пръстените. Просъска: “ Този Жоро Илиев ( Георги Илиев, босът на ВИС – 2,)на генерал ли ще се прави! Ще им видя сметката на висаджиите“. После се обади на свои приятели от отдела за борба с тероризма. Дни след това баретите атакуваха офисите на ВИС и арестуваха участниците в мелето начело със Самоковеца и Маймуняка.

Тежковъоръжените ченгета нахлуха и във вилата на Георги Илиев в “ Княжево“, но до него беше изтекла информация и бе заминал за Америка.

След като не открили Жоро, баретите забили нож в портрета на брат му Васил Илиев“. След тежкия удар ВИС се готви да отвърне. Групировките са пред война. Събират се по кафенета и се стягат за бойни действия. Тогава Поли Пантев решава да изпрати адвокатите си при високопоставени фигури от Националната следствена служба и прокуратура.
Юристите предупреждават магистратите, че трябва да оставят групировките да се разберат помежду си. Следователи и прокурори не се намесват в конфликта.

“ Поли Пантев взе нещата в свои ръце“. Наложи глоба за побоя на ВИС в размер на 50 000 долара и нареди Самоковеца и Маймуняка да му платят златните пръстени в троен размер.

Георги Илиев се крие в Америка

След като си получи парите, по време на очните ставки в полицията той и останалите пребити не посочиха побойниците. Висаджиите бяха пуснати от ареста по живо, по здраво.

Последен беше освободен Косьо Самоковеца, защото той имал на сметката си и друго висящо дело“, спомня си човекът на Пантев. Ден след помирението Георги Илиев спокойно се прибрал от Щатите.

“ Поли караше всички да се съобразяват с него. Имаше безценен масив от информация за престъпния свят.
Изключително трудно допускаше хората до себе си. Тези, които спечелеха доверието му, награждаваше със специалните пръстени, които се носеха на кутрето. Жалко, че го разстреляха. Но така става, когато се забъркваш с наркотиците „, натъжава се приятелят на Поли Пантев.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *