Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Самодиви крадат мъже в село до Видин

Елфическите горски създания атакуват замръкнали стопани и пращат полтъргайсти

Село Шишенци е разположено на 40 км западно от Видин и на 5 км от българо-сръбската граница. До селото се стига по разбит черен път. Жителите му са не повече от 120 души, все възрастни хора. Те разказват, че в тяхното село се случват изключително странни и плашещи неща.

самодиви

Според тях Шишенци е обитавано от самодиви, които непрекъснато ги смущават в съня им. Жителите на видинското село със затаен дъх разказват, че обикновено след 9 часа вечерта в околността се чуват странни звуци, които наподобяват сватбарски викове. От години се носи легенда, според която от съседното село Гюринци към Шишенци идвали сватбари. По пътя обаче били нападнати от татари, защото булката била обещана на друг. Сватбарите били избити и оттогава всяка вечер се чували техните викове и удряне по тъпани.

„Гласове на жени и деца, тъпани се чуват след 9 вечерта и така до късно. Изведнъж шумотевицата се чува от единия край на селото, след секунди започва и от другия“, споделя местна жителка.

Едно момче се опитало да запише гласовете, но когато пуснали записа, от звънците нямало и следа. Някои от хората смятат, че това са звуци от чакали, и отхвърлят твърденията за самодиви и духове. Повечето шишенци обаче вярват, че това не са животни и разказват страшни случки.

Някои от тях видели как край една могила жени в бели дрехи танцували в кръг с високо вдигнати във въздуха ръце. Изведнъж една по една жените започнали да се издигат във въздуха и изчезнали.

Местен дядо разказва, че като бил дете, една сутрин майка му намерила опашката на кобилата им сплетена на плитка. Друг жител споделя, че преди години отишъл да помогне на баба да прибере животните от паша. Изведнъж се надигнала вихрушка и животните изчезнали мистериозно. Историята на селото пази още по-страшни случки.

В Шишенци има къща, за която се твърди, че е обитавана от полтъргайст. Местните я наричат къщата на Лиляна – така се казва – момичето, което живеело там. Преди много години бащата на детето намира пари, за които се говори, че са прокълнати. Оттогава в дома им започнали да се случват странни неща – брадви се забивали в стените, мебелите се местели сами. Лиляна била единствената, която виждала полтъргайста. Веднъж дошли гости и момичето ги предупредило да си сложат здраво калпаците. Те обаче не го послушали и изведнъж шапките излетели от главите им към запаленото котле. Родителите на Лиляна решили да потърсят помощ,
за да се справят с духа

В дома им дошла стара баба, оставила празен лист и молив на масата и всички излезли от къщата. В един момент моливът се надигнал, сякаш някой пише с него. След това родителите и бабата видели, че на листа било написано: „Мама ти, татко ти“. Възрастната жена посъветвала бащата да върне парите там, откъдето ги е взел, за да могат да се отърват от полтъргайста.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Самодиви крадат мъже в село до Видин

  1. Анонимен Отговор

    22.07.2016 в 22:49

    В такива случаи се казват молитви като се появят, кръстете се, прекръствайте и тези същества, ходете на изповед и причастие, за да сте защитени. На въпросните сватбари пък опело им трябва,панахиди, за да се упокоят, ако не са бесове. Срещу бесовете помага молитва, пост, християнски църковен живот.
    Екстрасенси, Ванга, това са слуги на бесовете. Трябва ви добър свещеник, а не такива.
    Също така домове, които не са осветени, трябва да се осветят, ежегодно в тях да се прави водосвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *