Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Само бабата се грижела за самоубилия се Стефчо в Сливен, детето страдало за обич

самоубийство11-годишният Стефчо, който в понеделник следобед скочи от седмия етаж от дома си в Сливен и се разби на земята, живеел само с баба си и сестра си. Родителите му били разведени, бащата си грабнал шапката и не се появявал при децата, а майката отишла в чужбина да работи, за да ги издържа. Почернената майка се върна спешно от странство и обвини учителите и директорката за ужасната трагедия със сина си.

Стефчо бил отличник, но и буйно дете и във фаталния ден се сбил със свой съученик, блъснал го и  му избил зъба. Директорката го извикала на разговор и му казала да доведе баба си, защото в училището вече не го искат заради поведенето му. Другите родители започнали подписка да бъде преместен в друго училище и да не бие децата им. Момчето обаче се прибрало вкъщи и скочило от терасата.

Веднага обществеността се нахвърли върху директорката и учителите. Те не виждали ли, че детето е проблемно, защо не са се свързали с родителите, защото не са потърсили помощ от психолог. Обществото буквално ги посочи като убийци на Стефчо, както и почернената му майка ги обвини директно. Колкото и да ни е мъчно за нелепата кончина на едно малко дете, трябва да погледнем и от другата страна. Защо българинът все още смята учителите за виновни за всичко, което се случва с децата им?  Тези деца прекарват по пет часа в класната стая, а през останалото време къде са? бебе33 Класната ръководителка ли трябва да следи психическото състояние на 25 палави хлапета или техните родители? Защо директорката извикала детето в кабинета си. Е, медал ли да му даде, като е избил зъб? Длъжна е да разговаря с него. И с бабата, която така и не дошла. Стефчо тъгувал и за майка си и често плачел въкщи

Случаят Стефчо е типичан за много български семейства. Родителите разведени, бабата натоварена да се грижи за две подрастващи деца, майката привива гръб в чужбина, за да им осигури пари и по-добро бъдеще, бащата липсва от пейзажа. Само че идва един сериозен въпрос. Какво му трябва повече на едно дете? Пари и скъпи играчки, или родителска обич? Явно в случая е липсвала обичта и контрола. В ужасната ни действителност някои родители са изправени пред дилемата да са до децата си и те да живеят в обич, но в оскъдица, или да имат много пари, но да са лишени от обич.  А какво става после?

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *