Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Съмнителна сделка между правителството и БНТ

БНТ

БНТ с допълнителна субсидия от правителството

Българската национална телевизия (БНТ) е получила от правителството, допълнително подпомагане от 990 000 лв. Причината е, че телевизията дължи 1 млн. лв на футболните отбори от А Група, за правата от миналия сезон.

На пръв поглед, Бойко Борисов и колегите му искат мачовете от родното ни първенство отново да се излъчват. Тук изниква въпроса, защо БНТ получава допълнителни пари, след като това е единствената телевизия, която е с държавен бюджет. За тази година, те  са получили субсидия от 67 млн. лв, а догодина тя ще бъде около 95 млн. лв. Само за сравнение, бюджета на медия като „EuroNews“ е 15 млн. евро, което е доста по-малко, отколкото получава родната БНТ. Защо с всичките тези пари които се наливат не се изплащат дълговете и къде потъват парите? Това поредната схема за пране на пари ли е и защо никои не обръща внимание на случващото се? Това разбира се са въпроси в повишена трудност, но истината е, че далаверите в медиите нямат край. Не случайно Калин Сърменов, който е известен като Милото от „7 часа разлика“ обяви, че нито един от родните филми не може да бъде излъчен без съгласието на БНТ. Ще се проведе ли разследване къде потъват милионите и ще има ли наказани отговорни лица си остава загадка.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Съмнителна сделка между правителството и БНТ

  1. БНТ е мистерия!В тази родна медийка всичко е мистерийка -избора на директор е мистерия, предаванията -също, големите заплати -на кухите лейки спящи зъмен, летаргичен сън от години…Мистерия беше преди две години шума за съкращения в бнт, махането на доказин журналисти…мистерия е назначаването на случайни хора …в негледаем канал…Мистерия са парите, които се наливят в бнт, без тя да е е доказала, нито веднъж че извършва обществена функция, освен да се саморекламира по комунистически вестници!Г-н Борисов, днес сте вие, ще сервилничат, утре е друг -същото!Когато Станишев пътуваше из страната, всичко се следеше и отразяваше, сега за Вас.А, вие поне като правите пътища, ами вкарвайта парите в пътищата , не в профанизирана медия, която е във агония-интелектуална, мениджърска, и журналистическа!Това не е мистерия-българския гражданин е справедлив -не гледа бнт, нито подопечните му каналчета !А, вие ако давате пари на подобна „гпотеска“ каквато е бнт!За нас гражданите, това също е мистерия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *