Съкращенията в „Труд“ и „24 часа“ започнаха от провинцията

0

Закриват регионалните издания на “Труд” и “24 часа” в Пловдив, Бургас и Варна, оплакаха се журналисти. От понеделник такива притурки няма да има, а последната ще излезе утре. Днес е последният работен ден на много от кадърните журналисти, но новото ръководство на пресгрупата не иска да пилее пари за офиси, заплати и осигуровки и част от екипа остава на улицата.

В градовете ще останат кореспондентски бюра с по двама журналисти. Главният редактор и още един по избор. Фоторепортерите ще работят само на хонорар, ще бъде съкратен и техническият екип, който на места е доста сериозна цифра. Притурките започнаха за излизат от 1998 година и обхващаха местните новини, както и прибираха регионалните реклами. Те доста пълнеха касата на вестниците, но в момента и рекламите са на свършване, защото и бизнесът хич го няма. Както скандално. нет първи предвиди, ще хвърчат глави и те вече, макар и наклонени, започнаха да падат.

 От пресгрупата се оправдават с финансови причини, но истинските са, че новите собственици вече са изкупили регионалните издания на утвърдените с години местни вестници и могат да прокарват медийната си политика чрез тях. Няма смисъл да се дават двойни пари за едно и също. Централните издания на двата големи български вестника вече промениха тона си и приоритетно хвалят, а не критикуват правителството. Откакто Любо Пъпката продаде акциите си по странен начин, докато те бяха поставени под запор от прокуратурата заради дело за измами с ДДС, делото изведнъж утихна, а новите стопани Ирен Кръстева и синът й буквално поставиха медиите в краката на Борисов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/OHHd2C6aa9Q

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *