Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Съдят Сако и Тишо Боксьора за дрога

  Соченият от МВР за наркобос Стефан Бонев – Сако се изправя пред съда като тартор на група за разпространение на наркотици, докато обвиненията към приятеля му Красимир Маринов – Големия Маргин, окончателно отпаднаха.

Стефан Бонев - Сако

Стефан Бонев – Сако

Сако ще се явява в Специализирания наказателен съд заедно с емблематичния свидетел по мегадела Тишо Боксьора, Александър Кукуров – Дългия и още 7 души. Там обаче Маргина не е подсъдим, защото нямало доказателства за връзките му с’останалите, а със Сако само се познавал като приятел.

Запознати с отношенията им разказват, че през 2010 година двамата изкуствено са сложени в една престъпна група, която никога не е съществувала. Делото за наркотици било скалъпно покрай радиоводещия Боби Цанков. Малко преди да бъде убит в центъра на София, Цанков е настигнат край НДК от автомобил. От колата излиза Стефан Бонев – Сако и по думите на радиоводещия го заплашва да не говори и пише за Маргина, който му бил приятел.

Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора

Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора

След убийството на Цанков Сако и Маргина са арестувани, но прокуратурата не открива доказателства за това, че са свързани с покушението. За да замажат гафа си, от ГДБОП вадят информацията че Сако е свързан с наркоразпространението в София. За него има данни, че поддържа тесни отношения с дилъри, но връзката на Маргина с организацията виси на тънка нишка, която се къса още в началото.

Обвиненията срещу Маргините за убийството на Боби Цанков отпадат още преди няколко месеца и остава разследването само срещу Големия Маргин за това, че е бил шеф на група за разпространение на наркотици, а под него в структурата бил Сако. Според МВР и прокуратурата те са развивали дейност основно на Слънчев бряг, където по това време действат отломките от организацията на Таки.

„Сако е обикновен бандит и няма качества да ръководи други бандити. Преди десетина години се въртеше около Киро Японеца и оттам познава хората, които се занимават с наркотици, но след това работи като момче за всичко при босове като Маргина“, разказва бивш полицай, който е водил на отчет Сако. Бандитът е пуснат от ареста още в средата на миналата година и оттогава е на свобода.

Няколко месеца след поредния арест на Маргина през 2011 г. станало ясно, че няма никаква връзка с наркоразпространението. За сметка на това МВР уговорило свидетел, който да разкаже как Сако е босът на структура за пласиране на наркотици. Така през 2012 година той е задържан за пореден път при операция „Чук“, която е една от малкото по времето на Цветанов, където се стига до съд. Арестувани са още старите софийски бандити Милен Даврански – Катерицата, Ицо Калоянчев и Веселин Христов – Кубинеца. Оказва се, че последният е свидетел срещу Сако, за когото по онова време имало заповед да бъде държан в ареста на всяка цена и сочен като бос на дрогата. Всъщност докато Сако бил разкарван по арести, а МВР се хвалело, че е хванало най-едрата риба в наркоразпространението, бизнесът бил поет от играчи с протекции високо във властта.

Веселин Христов – Кубинеца е част от наказателните бригади на ВИС-2 от времената, когато босът Георги Илиев бе жив. Той обаче натопил за наркоразпространение не само Сако, но и Маргина, с когото Илиев се сближил година преди да го убият в Слънчев бряг през лятото на 2005 година. Източници твърдят, че днес Сако е изпаднал от всякакви криминални схеми и се опитва да печели пари с честен бизнес.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *