Съдят братя Юзеирови за религиозна омраза

0
Братя Юзеирови
Повдигнаха обвинение на Братя Юзеирови

Шуменската окръжна прокуратура е повдигнала обвинение на Али и Юзеир  Юзеирови. На 2 април 2010 г (Разпети петък) братята се опитаха да основат своята партия Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък (ОТОМАН), но опитът им беше неуспешен.

Преди 2,5 години Али и Юзеир се прочуха с опита си да влезнат в политиката, след като събраха около стотина роми в хотел Шумен. Те бяха с червени фесове на главите си и се опитаха да създадат етническа партия. Още тогава срещу тях е започнало дело и чак сега получават обвинение за проповядване на омраза, която е на религиозна основа.

Обвинението се водеше от Националната следствена служба, а като основател на всичко се води Али Юзеиров, който дори в телевизията си ходеше с феса. Брат му Юзеир ще бъде съден като съучастник. Ако Али бъде признат за виновен, то максималното наказание, което може да получи е 4 г. затвор и глоба от 10 000 лв. Освен това, към него има обвинение, че се е опитал да основе партия на религиозна основа, а за това наказанието е до 3 г. затвор. Брат му ще се размине със доста по-лека присъда, като се очаква съвсем скоро съдът да произнесе своето становище.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *