Съдия – измамник прибира пачки от подсъдими в Стара Загора

0
Темида

Служител на съда в Стара Загора се представял за съдия в продължение на няколко години и възползвайки се от различните проблеми на хората прибирал солидни рушвети, като в замяна обещавал закрила.

За времето на действието си, фалшивият съдия Стоян Стоянов успял да прибере малко повече от 45 000 лева, или поне за толкова е станало известно на разследващите. В момента той е с мярка „парична гаранция”, а срещу него е повдигнато обвинение. Делото обаче ще се разглежда от съда в Пловдив, защото магистратите от Стара Загора са си направили самоотвод.

арест

Хитрата идея на Стоян да се представя за всесилен лобист в местните съдебни структури, му хрумнала през 2008 година. Тогава започнал да разправя на познати и приятели, че има яка връзка сред магистратите и е в състояние да повлияе на всяко едно дело.

По този начин, хитрият Стоян се облагодетелствал с 35 000 лева от началника на солидна фирма за метални конструкции, който го закъсал и бил обвиняем по дело за ощетяване на друга фирма, в размер на 800 000 лева.

След това пък Стоянов попаднал на строителен предприемач – наивник, който имал да прибира доста сериозни суми от държавно предприятие. Когато се срещнали, със строителя бил и негов приятел, който също имал някакви си проблеми. Нашият човек се представил за съдия, има големи връзки и може да ходатайства на всяко ниво. От предприемача си поискал 9 500 лева плюс комплект зимни гуми за автомобил, а от авера му 5 бона.

Строителят обаче явно не бил толкова вятърничав, защото само след около седмица усетил, че има нещо нередно. Започнал да търси Стоян, но той се покрил и на практика станал неоткриваем. Тогава измамените подали жалба и ченгетата на бърза ръка разплели възела.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=bE9FUGObJlI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *