Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Съдиите от ВАС в афера с кмета на Царево – с видео

Константин Пенчев, в средата, председател на ВАС

Константин Пенчев, в средата, председател на ВАС

Скандалният кмет на Царево – Петко Арнаудов, уредил съдиите от ВАС с палат на брега на морето, в замяна на вечна дружба. Магистратите наистина се отблагодаряват на градоначалника като обявяват за законна една от най- скандалните сделки със земя по Черноморието – продажбата на плажа „Корал”.

Петко Арнаудов е кмет на Царево почти десет години. Контактите му не се ограничават само с такива по партийна линия – БСП, но също така поддържа близки отношения през годините с ДПС, НДСВ и ГЕРБ. Петко Арнаудов винаги се е стремял да догони по излят бетон Слънчев бряг и затова раздава общински земи на килограм. В следствие на политиката на кмета, уникалните плажове на Царево са унищожени, а същото ще стане и със защитените

Петко Арнаудов заедно с посланика на САЩ Джеймс Уорлик

Петко Арнаудов заедно с посланика на САЩ Джеймс Уорлик

територии от Странджа, които попадат във владението на общината.

Строителният размах, базиран на грубото потъпкване на законите на страната, налага на Петко Арнаудов да измисли как да замаскира далаверките. Дали по примера на Приморско и Несебър или не, кметът на Царево решава да продаде на безценица, направо да подари, земя на първа линия на плажа в Царево на съдиите от ВАС за изграждането на лятна резиденция. Магистратите от Административния съд са представлявани от

Плажът "Корал"

Плажът "Корал"

шефа си Константин Пенчев. Парцела от 2250 кв. м. е изтъргуван за 7 евро кв.м. Върху него бързо- бързо се появява съдийския дворец на стойност над 3 млн. лева. В последствие се оказва обаче, че теренът се свлича към морето. Това налага спешен ремонт за укрепване с колони на брега, който струва още 2 млн. лева.

Усърдието на общинаря е наградено подобаващо – ВАС обявява за законна продажбата на 130 дка плажна ивица на никому неизвестната фирма „Виватур инвест”, която после се оказва създадена една седмица преди да кандидатства за земята. Един от собствениците на „Виватур” е настоящият кмет на Бургас – Димитър Николов от ГЕРБ. Предложението на новоизлюпената фирма е построяването на вилно селище на стойност 15 млн. долара. В договора за продажбата на „Корал” община Царево, в лицето на Петко Арнаудов, пропуска задължителната клауза за разваляне на договора и още куп неуредици, все в полза на Димитър Николов.

Когато скандалната сделка достига до съда в Бургас, магистратите я признават за валидна. Така „Виватур” получава почти безвъзмездно плажа, който впоследствие продава на испанска фирма за 50 млн. евро!

Природозащитниците защитиха плаж „Корал“ и засега успяха да спрат строежите. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *