Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Съдът по петите на Желева: подавала фалшиви документи за имотите си

GelevaРумяна Желева подавала фалшиви декларации за имотното си състояние. В момента прокуратурата разследва бившата външна министърка за измамите. Има разминавания между едни и същи документите, попълвани за Брюксел и за България. Желева играла на „тука има- тука нема” и вписвала, каквото й изнася в декларациите, а другото забравяла да го отчете.

2007 г. Румяна Желева е избрана за евродепутат от листата на ГЕРБ. Като такава трябва да попълни два документа: за притежавани имоти и за финансови интереси. В първата декларация Желева пише, че има участие във фирмата „Глобул консулт”, както и половината от две жилища в София и едно до Несебър. Във втората декларация Желева заявява, че не притежава нищо! В България пък, пред Сметната палата

Румяна Желева

Румяна Желева

бургазлийката отчита само собствеността си в „Глобул консулт”. Имотите не се споненават.

2008 г. Пред Брюксел Желева декларира, че няма никаква собственост – нито фирма, нито имоти. В България отчита същото. 2009 г.- Пак същото съдържание и в двете декларации пред Европарламента.

2009. След назначаването й за външен министър на България, Желева попълва документ за конфликт на интереси. В него посочва, че година преди изборите, е участвала в „Глобул консулт”. Официално обаче, Желева излиза от фирмата на 29 април 2009.

2009. За да кандидатства за поста на еврокомисар, външната министърка попълва нов документ за конфликт на интереси, обхващащ срок от 10 години. В него записва вече споменатите имоти, но фирмата не фигурира в бланката. skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *