Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Съдът отсече: Братя Галеви – невинни, държавата – плаща разноските по делото

galeviБратя Галеви бяха оправдани от Кюстендилския съд по обвиненията за организиране и ръководене на престъпна група. След като преди три дни прокуратурата поиска общо 16 години затвор за дупнишките бизнесмени, след рекордно дългия период за размисъл, съдията ги оневини.

Петима души от групата на Галеви бяха осъдени за други провинения. Георги Градевски, който през 2008 нападна двама души в заведение, беше осъден на пробация. Освен това, ще плати 500 лева на ищеца за нанесените щети и ще

Братя Галеви бяха на крачка от парламента

Братя Галеви бяха на крачка от парламента

покрие разходите по делото. Георги Блатски, също беше осъден за нанасяне за телесна повреда и противообществени прояви. Обвиняемият трябва да плати обезщетение на жертвата си, както и да поеме разходите по делото.

Все пак осъдени да лежат в затвора има. Единият е Апостол Чакалов, който ще прекара 1 година и 4 месеца за побой. Другият е Владимир Ангелов- Стъклето, който получи същата присъда да притежание на боеприпаси. Времето, прекарано в ареста, ще се приспадне от присъдите. Двамата ще поемат разходите по делата си.

Братя Галеви в съда

Братя Галеви в съда

Трима се измъкнаха абсолютно невредими – Пламен Галев и Ангел Христов, както и аверът им Красимир Оков. Държавата ще плати и разходите по делата. След като напуснаха съдебната зала, братя Галеви отказаха коментар. Адвокатът им заяви, че още от самото начало било ясно, че присъда няма да има.

На 1 ноември, обвинението поиска по 8 години затвор за всеки брат, парична глоба и отнемане на имущество.
Делото срещу братя Галеви започна през септември 2009 г. За една година бяха разпитани огромен брой свидетели – почти 150. В крайна сметка, съдът не взе под внимание показанията срещу дупнишките феодали.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Съдът отсече: Братя Галеви – невинни, държавата – плаща разноските по делото

  1. Филчев Отговор

    27.04.2012 в 18:57

    Да и пикая на тази държава. Децата навън, а ние докато можем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *