Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Събирачи на дългове с дебели вратове тероризират над 1 млн. българи

дългове събирачУправителят на SG груп Станимир Бургаски обяви днес, че над един милион българи имат дългове, които банки, оператори и продавачи на други услуги прехвърлят на колекторски фирми. Банките нямали време да си гонят длъжниците, Топлофикационните и В и К дружества също и най-лесният начин бил да ги дадат на фирми.

Бургаски отрече, че хората му постъпват грубо и тормозят длъжниците. Първо изчаквали два дни, после звънели по телефона. Използвали всички професионални методи. При по-специални случаи ходели и на място. дългове събирлач1Всичко това го правим много цивилизовано, без заплахи. Напротив. Длъжниците ни заплашват и ни обиждат и ни наричат хомосексуалисти. Управителят обясни и че дори дълг от 50 лева може да стане 500, след като се прибавят лихвите, различните съдебни такси и таксата на фирмите. Той категорично отрече, че назначавал млади, яки и високи момчета. Обаче бивш служител на подобна фирма каза в ефир, че при назначаването му изискванията си били да е висок, широкоплещест и да е тренирал бойни изкуства. Станимир Бургаски обаче хвърли вината за длъжниците на държавата. Той каза, че тя толерирала хората да не си плащат сметките, понеже наближавали избори.

Всъщност, ако държавата има вина, та е, че доходите на населението са замразени, а услугите непрекъснато поскъпват, контрира го обудсманът Константин Пенчев. Други пък казаха, че банките дават големи кредити, без да преценят риска кредитополучателят да остане безработен или да фалира. Те предрекоха, че в момента ще има бум на искове на Топлофикация и ЕВН заради неплатени сметки, а средният българин просто няма с какво да ги плати.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *