Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кървавата истина: Вижте с колко монополите надписват сметките ни за ток!

ЕРП-тата надписват с повече от 10 %

надписани сметки за ток

ЕРП-та ВЪН!

Сметките за електричество в България са надписани минимум с 439 милиона лева, показват последните изчисления на експертите от Министерство на икономиката. Тази сума се равнява на почти 10 % от цялото годишно потребление на ел. енергия у нас, което е около 5 милиарда лева.

След всенародните протести срещу отчайващото безобразие на електроразпределителните дружества и безметежното безхаберие на правителствата, държавните енергийни фирми се сетиха да открият т. н. вътрешен резерв, който е с обща стойност от 239 милиона лева. Според запознати, това ще даде възможност да бъдат съкратени някои от разходите на доставчиците на ток.

Съгласно изчисленията, най – много пари могат да бъдат спестени от ТЕЦ „Марица – Изток 2”, които е възможно да икономисат 100 милиона лева. „Мини Марица – Изток” пък ще спестят 80 милиона, АЕЦ „Козлодуй” около 50. За да оцелеят и да си запазят срамните и позорни за България договори мениджърите обявиха, че икономиите няма да попречат на работата на дружествата.

електричество

ЕРП-тата крадат безнаказано от години

От изчисленията стана ясно още, че българските граждани плащат повече от 200 милиона лева надписани сметки само заради неправилното прилагане на Европейските директиви в родното законодателство. Интересно защо обаче, от икономическото министерство отказаха да разкрия кои точно са тези нормативи.

Хора от бранша разкриват, че по всяка вероятност става въпрос за субсидиите, които крайният потребител плаща за парно чрез така наречената добавка „кафява енергия”. А според закона в България, НЕК са задължени да изкупуват цялото количество електрическа енергия, която се произвежда по комбиниран начин от ТЕЦ и то на изключително завишени цени. На всички е повече от ясно, че в крайна сметка това се плаща от крайния потребител.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *