С духалки греят лъвовете на Бойко Борисов

2
Бойко Борисов

Зарaди екстремно ниските температури тази зима животните в столичния зоопарк се отоплят с печки тип духалки или калорифери.

Това съобщи шефът на зоологическата градина д-р Иван Иванов. Допълнително отопление с духалки спешно се наложило особено при  екзотичните животни. В това число влизат и лъвовете на премиера Бойко Борисов Стефани и Славчо и пумата агент Тенев.

„Благодарение на отоплението лъвовете на премиера са много добре. Калиман и Косара са малките, а Славчо и Стефани – големите. Лично аз на Стефани й викам Стефка“, обясни д-р Иванов. По думите му най-лошото е, че заради студа голяма част от животните не могат да излизат навън и стоят само в затвореното пространство. Това ги изнервяло, защото им е тясно. За да могат да излизат спокойно навън, температурата трябва да е 20 градуса.

Освен лъвовете от студа страдали и маймуните. Те едва понасяли ниските температури. За да им е достатъчно комфортно, от зоологическата градина са им поставили в клетките печки на нафта.

Деница Гаджева

В зоологическата градина в момента почти всички животни са прибрани вътре и не могат да бъдат разгледани. Едни от малкото любители на студа са пингвините. За да не седят непрекъснато в затвореното пространство, зоолозите ги пускали да се разхождат.

От всички животни най-добре се чувствал скалният орел , който е осиновен също от Бойко Борисов. Цялата зима той е прекарал навън в огромната клетка. Също така добре се чувствали и вълците на Деница Гаджева.

„От всички осиновители съм доволен, грижат се за животните си“, признава д-р Иванов.

ВИЖ ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *