Руснаците спасяват пазара на недвижими имоти у нас – видео

0

imotРуснаците и през 2011 ще са най- активните купувачи на имоти в България. Очаква се това да съживи, до известна степен, родния пазар. Ниските цени, съчетани с модерното строителство в морските и планинските ни курорти, превръщат България в най- предпочитаната страна за инвестиции на руснаците от средната класа.

През последните пет години, над 150 000 руснаци са закупили недвижими имоти у нас. Вложените пари се равняват на повече от 1 млрд. долара. Силните културни и исторически връзки между двете държави също са

Имотите край Варна са предпочитани от туристите
Имотите край Варна са предпочитани от туристите

стимул за руските купувачи. Лесно се приобщават към местните, поради близостта между двата езика.

Най- многобройни са купувачите от Москва и Санкт – Петербург. Руснаците най- често си плащат в кеш, за разлика от британците. Повечето купувачи от Великобритания са теглили заеми, но след като удари кризата, побързаха да разпродават, за да покрия задълженията си към банката.

Сривът в цените на имотите се оказа благодат за руснаците. През 2010, те окончателно завзеха пазара с 56% от всички сключени сделки за продажба. Предпочитаните от руснаците места за покупка за имоти е Северното Черноморие, особено около и във Варна, както и Банско.

Повече руски туристи ни посещават тази зима
Повече руски туристи ни посещават тази зима

Освен като собственици на недвижимо имущество, руснаците атакуват страната и като туристи. С всяка изминала година, броят на летовниците от Русия се увеличава. През настоящият зимен сезон, се отбелязват 5 % повече руски туристи.

Агенциите за недвижими имоти възлагат надеждите си за оживяване на бранша на руснаците. Засега те са единствените чужденци, които проявяват стабилен интерес към имотите у нас.

Какво търси руският купувач ? ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *