Румен Петков свирил на бас китара в рок група като малък!

14
Румен Петков свирел на бас китара

Бившият вътрешен министър Румен Петков свирел на гъдулка и на бас китара като малък. Рок групата му събирала по 800 души на концерт, но в един момент прекратил музикалната си кариера, като тряснал скъпия „Фендер” * в стената. И до ден днешен обаче любимите му групи са „Дийп Пърпъл”, „Сигнал”, „Щурците” и „Диана експрес”. Не харесва чалгата и в колата слуша само рок.

Тези неподозирани от никой лични тайни разкри самият Румен Петков в интервю пред столични медии. Признанието дойде като гръм от ясно небе, защото е в рязък контраст с популярния скандален образ на червения депутат, който той гради сам в продължение на години. Широката общественост продължава да го възприема преди всичко като почитател на пищни трапези и маркови питиета, а на обикновените хора им е трудно да си представят свирепия МВР шеф с бас китара или гъдулка в ръка.

Румен Петков

Петков обаче е категоричен:

„България притежава великолепни музиканти като Данчо Караджов, Максим Горанов, Петър Гюзелев, Кирил Маричков. За мен те са национален капитал, с който можем само да се гордеем. Тези изпълнители формираха културата на няколко поколения, но ние допуснахме чалгата да ги засенчи” – кахъри се той.

Петков съжалява и за отминалата епоха, в която държавата имаше реална социална политика по отношение на музиката и спорта. Депутатът с умиление си спомня за времената, в които неуморни дейци на културата и спорта обикаляха безспирно по училища и квартали, за да търсят талантливи деца.

„Сега направихме нищо. Сринахме изградената с много усилия ценностна система, която си имаше и своите недостатъци. Но вместо да я направим по – добра, ние не направихме абсолютно нищо. Това е по – лошо и от най – страшната система” – откровеничи депутатът.

*”Фендер” – популярна марка китари

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=Cer4Nk_igX8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

14 КОМЕНТАРИ

  1. Рокаджията, пикаещ във фонтаните … мила картинка, рокаджията-бунтар-милиционер още по-мила картинка, рокаджията -партиен функционер – виж, това е позната картинка … В БСП ги събират по интереси =)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *