Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Румен Петков разкри срамни договорки между ГЕРБ и ЕНП

Румен Петков разкри предизборни договорки между ГЕРБ и ЕНП

Румен Петков направи поредно сензационно разкритие, разобличаващо скандално предизборно споразумение между Единна Народна Партия и ГЕРБ, в което се разпределят на общински постове и средства.

Червеният депутат представи документ за коалиционно участие на ІІ тур от Местни избори 2011 в община Главница, Област Силистра, сключено между общинския председател на ГЕРБ Рашко Денев и кандидатът за кмет на ЕНП Хюсеин Хамди. В материала черно на бяло са описани задълженията, които приемат двете страни.

Според написаното, явилият се на ІІ тур Хюсеин Хамди се задължава да признае всеки допълнителен глас, получен върху резултатата му от І тур, като предоставен му от ПП ГЕРБ. Споразумението предвижда още назначаването на Рашко Стойчев като заместник-кмет на общината в ресор „Финанси и стопанска дейност”.

Най-интересен по своето съдържание обаче определено е член от документа, в който Хюсеин Хамди се задължава да предостави изпълнението на 70 % от всички общински инфраструктурни проекти на лица, посочени от ПП ГЕРБ.

„Съдържанието на документа е уникално и в голяма степен дава яснота, какви техники използват тези политически сили в изборния процес. Текста говори за определен начин на мислене и за определена психология” – коментира Петков, но без да уточни какъв точно е този начин на мислене.

Депутатът обяви, че на 1 февруари ще предостави предизборното споразумение на Главния прокурор на Република България, защото по негово мнение то имало престъпен характер. На двамата съставители на протокола трябвало да бъдат повдигнати незабавни обвинения – на единия за корупция, а на другия за престъпни намерения.

Румен Петков

„Според мен г-н Хюсеин Хамди веднага трябва да бъде отстранен от длъжност. Действията на двамата могат да се окачествят като „престъпен замисъл”, който трябва да бъде порицан по много категоричен начин от държавата. Защото това е продаване на подкрепа, това е продаване и купуване на гласове”

Петков заключи, че ако тези действия не бъдат наказани днес, утре ще се превърнат в учебен материал за това как се продава подкрепа.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Румен Петков разкри срамни договорки между ГЕРБ и ЕНП

  1. Branko Отговор

    13.04.2013 в 16:59

    Да бе, Румен Петков открил документа. Че той да не е така оставен на произвола на съдбата и да може Руменчо да го вземе така лесно. Ама че простотии и лъжи големи. Да престанат тези комунисти да се излагат вече. Стига, разбрахме ви за толкова години. Не виждате ли колко сте нагли!? Каква жажда за загубената власт. Еееех, комунисти, комунистииии. Да може веднъж народът да се отърве от вас, ще светне на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *