Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Румен Гайтански – Вълка разследван за далавери в здравеопазването

valkaОлигархът Румен Гайтански – Вълка е заподозрян за далавери в сферата на здравеопазването. След като разпродаде почистващите си фирми „Волф” и „ДИТЦ”, боклукчийският бос се насочи към медицинските услуги. Но и новото поприще, към което се ориентира, за отрицателно време се „размириса” досущ като предишното.

През 2007 Румен Гайтански излезе от бизнеса с почистването на столицата, след като Бойко Борисов като кмет на София, разобличи далаверите му. Тогава потайният бизнесмен основа здравноосигурителния фонд „Всеотдайност”, както и кръжащи около него фирми за снабдяване с

Фирмата на Гайтански си прибира кофите

На прощаване Гайтански заграби контейнерите на общината

медикаменти и медицинско оборудване за болници. Скоро след тях, се появиха и няколко частни лаборатории и клиники.

Слуховете за аферите на Вълка в здравеопазването не са секвали оттогава. Румен Гайтански има над 100 договора с болници из цялата страна за доставяне на скъпа апаратура. В хода на разследването ще се изясни дали са истина подозренията, че фирмите на олигарха само прибират парите за поръчките, но така и не доставят техниката. В момента се проверят договорите на няколко известни болници с доставчика им Румен Гайтански.

Модел "Бугати Вейрон"

Модел "Бугати Вейрон"

Няколко месеца след като създаде „Всеотдайност”, олигархът отново попадна в полезрението на властите. Бяха подадени сигнали срещу бизнесмена за нелоялна конкуренция. Според обвиненията, Гайтански спечелил няколко важни търга за доброволно здравно осигуряване по доста съмнителен начин. Разследването тогава не откри доказателства за нередности.

Новата бизнес ниша, която окупира Вълка, явно е доста печеливша. За последните три години, олигархът се сдоби с вила на френската ривиера. Купи дом в Лондон за дъщеря си Рая и майка й Ивайла Бакалова. А съвсем наскоро е поръчал уникален модел „Ролс Ройс“ на стойност 1, 8 млн. лева. Автопаркът на Румен Гайтански приютява единственото у нас „Бугати Вейрон“, както и специален модел на „Мерцедес“.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *