Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Росен Плевнелиев зарязал първата си съпруга – с видео

Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев

Първата съпруга на кандидата за президент на партия ГЕРБ Росен Плевнелиев – Вероника досега е запазила фамилията му, разказват нейни познати. Двамата се женят през 90-та г., но бракът им се разпада след като Плевнелиев започва строителен бизнес в Германия. Според общи познати, кандидатът за президент на ГЕРБ зарязал жена си, с която нямали деца. След развода Плевнелиев и Вероника продават мезонета си в кв. Лозенец. На бившата съпруга съдът оставя ателието от 94 кв. м. на столичната улица „Лайош Кошут“. Тя набързо го продава.
Вероника днес работи в голяма банка, а преди време е била сътрудник на президента на Американския университет в Благоевград, допълват отлично запознати. Тя е завършила Английска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и е родом от Благоевград.
След развода тя запаазва до 2009 г. участието си във фирма „Певеда“ ООД. В компанията, основана през 98 г. в Благоевград тя е съдружничка със съпругата на Иван Тодоров – Петя Тодорова. Основателят на фондация „Пирин пее“ Тодоров е партньор на Росен Плевнелиев в строителния бизнес в Германия. Въпросният Иван Тодоров, който днес е винар в пловдивския край, е завършил музикално училище. През 90-та г. с Росен Плевнелиев основава фирма „Ирис интернешънъл“. Двамата пробват различни бизнес начинания. Дори издават и седмичен вестник. „Югозападни вести“ обаче има малък тираж и почти никаква популярност извън Благоевград.
И изведнъж, сякаш от нищото, музикантът Иван Тодоров и бившият научен сътрудник в института по микропроцесорна техника Росен Плевнелиев, без никакъв опит изведнъж се захващат със строителен бизнес.
През 91-ва г., веднага след като е подписана междуправителстване спогодба, според която български фирми могат да строят в Германия, двамата се нареждат като подизпълнители в изграждането на 80 обекта от Хамбург до Берлин.
Печелившият бизнес в Германия продължава от 91 до 98 г., но самото начало е много трудно.
Иван Тодоров, според негови признания пред хора от Благоевград, дори си бил продал колата за да съберат първоначалния капитал на инвестицията. За първите 25 работници, които завели в Хамбург, двамата предприемачи изхарчили всичките си 15 хил. марки. След това половин година двамата спали в кола на един от паркингите в града. Малко по-късно бизнесът им потръгва и те откриват офиси дори във Франкфурт.
Според наши източници обаче този внезапен разцвет в бизнеса на Росен Плевнелиев и Иван Тодоров не е никак случаен, а се дължи на приятелската помощ на бившия син депутат Илиян Попов, който им помогнал да вземат квоти за износ на работници. Двамата с Росен Плевнелиев са учили заедно в местната математическа гимназия и са приятели оттогава.
Политическата кариера на Илиян Попов по същото време е във възход. Той е председател на общинския съвет в Благоевград, а

Втората и все още актуална съпруга на Плевнелиев, Юлияна

Втората и все още актуална съпруга на Плевнелиев, Юлияна

кмет на града е любимката на Иван Костов, Елиана Масева. Която пък е хазяйка на дъщерята на Попов, която е студентка в Югозападния университет. Покрай това хазяйство Масева и Попов стават фактори в СДС на национално ниво. „Илиян Попов колеше и бесеше, припомнят си в града. -Той помогна на Росен Плевнелиев за износа на работници в Германия“. Илиян Попов става депутат, председател на парламентарната комисия по регионално развитие и строителство, и накрая – член на кръга „Агнешки главички“. Прословутият кръг, който днес е позабравен, има претенциите да дърпа конците в България през част от силните години на СДС.
„Агнешките главички“ се ръководят от Никола Николов, по това време също син депутат от Разград и шеф на винаро-лозарската камара. Групата има силно лоби в „Икономедиа“. Втората съпруга на Плевнелиев, Юлияна е дългогодишен кадър в медийната група на Иво Прокопиев и Филип Харманджиев. Любопитна подробност е, че Филип Харманджиев и Росен и Юлияна Плевнелиеви имат вили и владеят съседни имоти и земи в разложкото село Баня.
През годините добре се е подредил и благодетелят на Росен Плевнелиев Илиян Попов. Той приключи с политическата си кариера и се отдаде на бизнес. Сега притежава „София ауто“ и внася автомобили. Като син лидер той помага на РМД да приватизира огромния завод за съобщителна техника в Благоевград. След това шефовете на РМД му дават двора на завода и той прави в него филиал на автосалона си „София ауто“. Попов купува и правото на строеж за 6 сгради в двора за скромните 10 хил. лв.

Виж кой е кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

6 кометара за Росен Плевнелиев зарязал първата си съпруга – с видео

 1. Аз Отговор

  08.09.2011 в 11:59

  …тъпанар тъп, кой ти плати за тъпото ти предаване, умирам от щастие в безполезните ви напъни !!!

 2. Иван Отговор

  11.09.2011 в 19:47

  За кандидат-президент: мафия и мутри .Той е един от тях. Това е, гласувайте.

 3. ivan Отговор

  20.09.2011 в 18:41

  Уважаеми Господа,
  Защо се твърди,че 2+0=2?
  От кой български автор е цитатът“Героизмът на милостта е непознат за твоята душа! Жестокостта е елемент, присъщ на нашата българска природа, тя е проникнала в плътта и кръвта ни заедно с първите дихания на живота, заедно с отровеното мляко на нашите майки-робини. Не говорете ми за изключителните времена; не оправдавайте чрез политическите бури, които разлюшкаха страната ни, това ужасно проявление в нашия народен характер. Историята на никоя европейска революция в XIX век не е отбелязана с такива безпощадни зверщини и подли жестокости. Ни една от тия революции няма Конарета, Старопатиците, със зверските изтезания! Текли са кървави реки, падали са хиляди глави, сривали са се тронове и царства, но тия събития са били само страшни — не гнусни по жестокостта си. Да убиеш един въоръжен и опасен за тебе неприятел е простително, то е природният, жестокият природен закон на самозащитата, макар че и него граф Толстой счита за престъпленпе и дело несъвместимо с високия идеал на християнството“
  Кое е най-интересното за вас от повестта „Гераците“?
  Какво са допринесли славяните в световната цивилизация?
  Кое в България и построено от славяните?

 4. българка Отговор

  01.11.2011 в 14:54

  Какъв си ти, бе, световно неизвестно журналистче..? Що не си купиш и ти къщи и вили на морето? Ами гледаш в паницата на другия? Ами дай Боже всекиму да има такива имоти, защо да ги няма?

 5. Даниела Отговор

  07.11.2011 в 21:58

  Хайде пак помислете дали това на снимката е втората съпруга на Плевнелиев, а. :))))))))))))

 6. ???? Отговор

  10.11.2011 в 15:17

  Не е разбира се .Това е Нона Караджова.Е колко непросветени „ЖУРНАЛИСТИ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *