Росен Плевнелиев участвал в схема за укриване на данъци

5
Росен Плевнелиев

В схема за неплащане на данъци , ощетила държавата със стотици хиляди левове, се е забъркал новоизбраният президент Росен Плевнелиев.

До началото на 2009 година, когато Плевнелиев е собственик и управител на фирма „Резиденшъл парк – София“, тя е продала повечето вили и апартаменти в едноименния баровски комплекс на цени, многократно по-ниски от пазарните.

Комплексът е вдигнат върху терен от 235 декара в елитния столичен квартал Симеоново. В него има над 900 жилища и отделни вили, заобиколени от професионално поддържани терени площи и алеи. За построяването му бившата фирма на държания глава е вложила над 80 млн. евро.

Странно защо, голяма част от имотите са продавани не на пазарни цени, а близки по данъчната си оценка, която е в пъти по-ниска от реалната.

Целта на врътката е криене на обороти, за да не се плащат данъци от строителя, и намаляване на таксите по прехвърляне на собствеността на купувачите, обясняват брокери.

Лидия Шулева

Сред облажилите се от сладката схема е и депутатът от РЗС Димитър Чукарски. В началото на 2008 г. Чукарски и съпругата му купуват от „Резиденшъл парк – София“ апартамент от 157 кв.м и две подземни паркоместа за едва 59 хиляди лева.

Няколко месеца по-късно с имот на шокиращо ниска цена в „Резиденшъл парк “ са е уредил и синът на бившия вицепремиер на правителството на НДСВ Лидия Шулева. Шулев – младши е платил 111 124 лв., или по едва 200 евро за резиденцията си от 307 квадратни метра. Въпреки падащите в момента цени на имотите днес според брокери къщата струва близо половин милион евро.

Изгоден апартамент в комплекса си е направила и Лидия Шулева. За жилището си от 157 квадрата бившата дясна ръка на Симеон Сакскобурготски е платила 37 845 лева. Сума, с която обикновен човек не би могъл да си купи и очукана 50-годишна панелка в краен софийски квартал.


ВИЖ ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. СЕМЕЙСТВОТО ОТ ПЛЕВЕЛИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МОШЕНИЦИ И НЕПОЧТЕНИ ХОРА.ЛИКУВАЙ BG.

  2. ТАЯ ЦИГАНСКА БАНДА ОТ ПЛЯВА ЩЕ СА НАЙ-СТРАШНИ ЗА БЪЛГАРИЯ.ТЕ НЯМАТ ЗАДРЪЖКА.НИТО ТОЙ НИТО АЙШЕТО.

  3. ТОВА ЛИ МУ НАМЕРИХТЕ?
    И ТЕКАТ ЛИ ВИ ЛИГИТЕ ОТ ЛЯВО (от кеф)?
    Доколкото знам, той е бил изпълнител на строежа на проекта.
    За да може да продава апартаментите е трябвало да са негови.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *