Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Роми от столично гето пребиха пожарникари

Роми пребиха пожарникари, които отишли да гасят огромен пожар в гетото „Татарли” в София. Циганите били недоволни, че огнеборците закъснели с … пет минути, след като бил подаден сигналът. Въпреки че трябвало да се защитават от нападението на гневните стопани на подпалените колиби, пожарникарите успели бързо да потушат пожара.

Огънят в гетото, което се намира между „Три уши” и „Константин Величков”, бързо обхванал схлупените дървени къщурки. Пожарът се разпространил изключително бързо, тъй като саборетините са построени без никакво разстояние почти помежду си.

Първият екип на пожарната пристигнал пет минути след подаването на сигнала. Вместо веднага да започнат работа обаче, огнеборците се оказали изправени пред неочаквано препятствие. Пожарникарите се оказали заобиколени от гневните

Пожарникари и техника бяха смляни от бесните роми

обитатели на гетото, които започнали да ги псуват и да ги блъскат.

Заледената улица и струпаните вехтории по нея затруднили работата на пожарникарите. Ромите още повече се вбесили и започнали да дърпат маркучите от ръцете на огнеборците. Няколко души от живущите в гетото успели да ги измъкнат от пожарникарите. Гневната тълпа успяла да потроши и техника.

Въпреки перипетиите, пожарникарите потушили огъня . Когато тръгнали да оглеждат щетите и да търсят вероятната причина за инцидента, служителите на Столичната пожарна отново били нападнати от ромите.

След опустошителния пожар, при който по чудо няма жертви, повечето къщи в махалата са изпепелени. Собствениците им настояват да получат общинско жилище, за да имат къде да прекарат зимата, докато ги ремонтират. Стопаните на по- леко засегнатите колиби пък вече са поправили надве – натри щетите. Според районния кмет, повечето от къщите са незаконни.

При всеки пожар в ромско гето, пожарникарите са виновни. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *