Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Родопите пълни със самородно злато

Самородно злато

Треска за злато заплашва да обхване Родопите, след като двама опитни търсачи на ценни метали разкриват, че там се въди самородно злато. Според думите им, всяка една рекичка или малко поточе в Източните Родопи, както и най – голямата река Арда, носят чисто злато.

Твърденията са направени от български граждани, които всяка година се занимават със съвсем законен добив на скъпоценния метал и припечелват доста добри суми. Те се самоопределят като „шлихари”, която дума е с немски корени и означавала концентрат от руда, или промита и смляна руда.

Самородно злато

По думите на столични журналисти, на двамата златотърсачи била необходима повече от година, за да бъдат убедени да разкрият малка част от тайните на своето хоби. Те се съгласили, след като заставили интервюиращите да подпишат протокол, че няма да издават имената им, местонахождението на местностите за добив на злато, техни снимки и прочие.

„Няма да разкривате имената ни, нито нашите лица чрез снимки. В пълна тайна ще запазим и мястото, към което отиваме” – заявили записаните като Златин и Златан съдружници. Забранили изрично да се дават и общи планове от местността, където пребивават по време на действията си.

Двамата сравняват влизането в златните находища като влизане в масонска ложа, но с доста по – труден достъп. Призовават всички запознати с детайлите да си мълчат, за да не предизвикат златна треска в България и всички да се хвърлят с мотики и канчета да вадят злато от реките на Родопите.

Как се промива самородно злато:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Родопите пълни със самородно злато

  1. В България има доста находища на злато, но след Демокрацията нашето злато се изнася от чуждестранните фирми!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *